söndag 19 juli 2009

Störtregnets harmoniska rytm


Stressfria söndag. Jag steg upp 7:45 för att hinna med tåget till Osaka Castle för att delta i parkyoga. Återvände till sängen efter att ha upptäckt att det regnade och yogan var inställd.
Yngstingen vaknade efter en 12 timmars prinsessömn och var på allerten. Hon steg upp med sin pappa och började steka deras favoritplättar. Äldstingen kröp upp i min famn och vi myste tillsammans i sängen.
Åska hade utlovats kl. 14. Även om mörka moln kröp fram på skyn styrde vi mot simplatsen. 10 minuters promenad från huset finns en gigantisk lummig park som innehåller små idylliska sjöar och en badplats. Vid badplatsen har yngre barn möjlighet att simma och rutsha i en 70-90 cm djup bassäng. Skolbarn får simma i en lite djupare bassäng intill. En bit bort ligger en 50 meters simbana. Inträdet för två vuxna och två barn kostade oss 5 € för två timmar. Vattnet var nästintill lika varmt som luften. Döttrarna höll sig syssselsatta vid rutschbanorna. Själv fick jag tillsägelse om att inte simma med glasögonen på. Simturen fick en intressant vändning när alla ombads kliva upp ur bassängerna. Vi förstod inte vad som var på gång. Simövervakarna drog igång med pausgymnastik. Där stod vi tillsammans med genomblöta japaner och gymnastiserade.
Svarta moln hängde tunga över badplatsen och vindens styrka tilltog. Vi styrde iväg hemåt för att komma torrskodda fram. En halvtimme efter att vi hunnit pusta ut i eget hus bröt regnet loss. Med beundrade blickar följde vi med när vågräta blixtrar ven över bergen framför huset. Fantastiskt att se vilket sken som lyste upp himlen och lyssna till störtregnets harmoniska rytm.

4 kommentarer:

  1. Här hemma har vi haft en ljuvligt varm sommardag och runt +23 C. Perfekt! Igår såg jag ett par som liknade er på pricken sett på avstånd... Fik druft =(
    Pausjumppa lät väldans så intressant!
    Mailar dig inom kort!
    Kraaaam

    SvaraRadera
  2. Ser alltid framemot att klicka fram till dina blogginlägg!

    SvaraRadera
  3. mommo sa roligt att läsa dina inlägg --mera sådamt

    SvaraRadera
  4. Jannica: Vi såg er i går på video, när döttrarna tittade på filmen "Äldstingen 9 månader". Ditt hår antastades våldsamt av små fingrar och din älskade hejade på att Äldstingen skulle dra hårdare.
    Nina: Dito
    Mommo: Bra att du lärt dig skicka kommentarer!

    SvaraRadera