lördag 12 september 2009

Sportsday


Lågtryckande lördag. 9.15 klev hela familjen in i en stor gymnastiksal. Yngstingens skola ordnade Sportsday. Salen fylldes med barn i åldern 1-5 respektive föräldrar. Varje klass hade sina dansuppträdanden och sportaktiviteter. The excited fox class hade avancerad koreografi, men alla barnen var i alla fall med i sluthoppet. Tillsammans med Yngstingen fick jag delta i morotsstafetten. Hon hade i skolan målat och klippt två haransikten. Med harmasker studsade vi fram till morotsbänken för att sedan låta Yngstingen sitta på min rygg fram till växlingen. Naturligtvis avslutades sportdagen med medaljutdelning och en sporthandduk.
I postinkastet väntade snigelpost till döttrarna. Vilken lycka att få äkta handskrivna brev. Ögonen glittrade av förväntan samtidigt som de försökte läsa sig till avsändaren.
Sushibaren 500 m från vårt hem mättade våra hungriga magar. Hemfärden fick oss att storkna av skratt. Ett lågtryck hade snabbt dragit upp och vi fick springa hem i ösregnet. Yngstingen som valt att cykla ville inte sätta sig på en våt sits. Med genomblöta kläder såg vi ut som en skock dränkta katter. Slutspurten genomförde jag cyklandes på Yngstingens 12 tums cykel medan resten av familjen höll på att kissa ner sig av skratt. Min älskade, som vanligen inte plockar fram kameran, lyckades memorera händelsen även digitalt.
Med regnet smattrande på fönsterrutorna har det varit mysigt att hålla till på insidan. Äldstingen var på hugget under muffinsbakandet, men sedan övergick intresset till legobyggande med pappa och lillasyster. Nu har frysen fyllts med mina glutenbröd, magen belönats med chokladkaka och dessutom har allergimysli gräddats.
Ett lågtryck kan förefalla dystert, men för med sig många goda sidor. Nu inväntas bara filmtime i soffan med min älskade efter en fulländad familjedag.

3 kommentarer:

  1. Låter skönt! Vilken härlig dag.

    SvaraRadera
  2. Man blir såå glad av att läsa om er härliga dag!! Hoppas på att få se fotot av dig sittandes på Yngstingens cykel, det måste ju vara en syn som heter duga =D
    Idag fick vi lilla prinsessans 1-års foton. Hon var såå söt... Vi tänker göra canvastavlor av båda barnens 1-års foton och hänga upp dem på paradplats ovanför soffan.
    Vi måste ringas snart, kraam!

    SvaraRadera
  3. Synen av mig på cykel får du skratta åt via mail.
    Klart att era diamanter ska få frontplats. Vi tar gärna ett smakprov av dem/er via Skype.

    SvaraRadera