tisdag 22 september 2009

Denkisojiki

Totalstädade tisdag. Att få slappa i soffan med en pinja colada och älsklingen som masserar fötterna känns himmelskt. Ingen chans att somna när underhållningen i tv heter Bond. James Bond. Ett kärt återseende av Casino Royal fram till småtimmarna.
Under mina tågresor till yogashalan har jag läst Michael Cunninghams "The hours". Nu återstår det att beställa filmen från Amazon och se fru Kidmans Oskarinsats. Böckers innehåll har alltid en tendens att fascinera mera än filmen. Få se hur utgången blir i detta fall?!
Kompanistädning rådde i vårt hushåll under förmiddagen. Inte med samma millimeters-nogrannhet som i militären, men mera än bara dammsugaren, denkisojiki. Yngstingen hade skattjakt under sängen, Äldstingen inventerade i sina pyssellådor och röjde av skrivbordet. Själv tog jag tag i föremålen som har en tendens att vandra iväg och polerade bort bacilluskerna i vc. Min älskling dam(m)sög och torkade golvet. Golvmoppen + karlakraft = skinande-rent-golv.
Döttrarna är ständigt fastklistrade vid sin pappa, som de normalt får träffa knappt två timmar innan sängdags en normal veckodag. Snart har de byggt en hel legostad och spelat igenom alla tänkbara spel. En pappersbilbana tillverkas i glatt samarbete. Lillasyster färglägger bilarna, storasyster klipper ut fordonen och deras pappa limmar.
Jag får desto luftigare svängrum för en gångs skull. Att softa på spikmattan och studera Hatha Yoga Pradipika är inte fy skam. En vettig och förståelig bok. De hittills beställda studieböckerna har varit engelsk översättning av sanskrit. Obegripligt.
Döttrarna jublade när posteljonen kom med mina yogamaterial, inför studierna. Yogablocken blev hinderbana och mattan satsbräde. Turligen hade de varsitt block när de kom på att stå i triangeln .
Vår hyrbil bjuder oss på ständiga skratt. Att den heter Toyota Vitz i Japan är i sig en vits. Automatväxlad med 1 liters motor. Motorljudet låter minsann ansträngt i en fart på 60 km/h. Överhastighet körs inte med detta fordon. Chansen att få hörselskador är större än risken för böter. Det viktigaste är dock att den tar döttrarna till sina respektive skolor. Att denna Toyota Vitz är rankad som Japans tredje mest sålda bil måste vara ett vitsskämt. Toyota Prius toppar statistiken p.g.a. att japanerna vill köra en hybrid och ekovänlig bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar