måndag 14 september 2009

Hakuro


Morgondaggiga måndag. Nu har minsann hakuro, vit dagg infallit. Enligt det gamla japanska kalendersystemet infaller morgondagg runt 9 september. Temperaturen ligger nu runt 20 grader om mornarna. (Inte så pass kallt att frosten skulle visa sig). I morse ville Yngstingen ha en långärmad tröja när vi klev ut i 23 graders värme 7:40. Dagarna är svalare, runt 27 grader. Den tropiska fuktiga hettan är ett minne blott.
Lagom tills dessa dagar lanserar ett japanskt företag en godbit för män. Att japanskorna har ett sötsug dygnet runt är inget nytt under solen. Männen i sin tur har ett starkt sötsug framom kvällen. Människorna i detta land älskar glass liksom pudding. Företaget har utarbetat en glass som smälter männens hjärtan. Forskningen har visat att männen blir avslappnande när de får tugga i sig något mjukt. För att framkalla en puddingslik känsla har vaniljglassen fått en chokladmoussefyllning. Att produkten är utformad som ett bröst gör marknadsföringen ännu effektivare kan jag tro. Får testa produkten på min älskade och se vilken kommentar det blir.
Har läst i de nordiska kvälltidningar om hysterin med gifter i jeans. Häromveckan kom UNICLO ut med Japans billigaste jeans 880 yen ( under 8 euro). De har beräknat en försäljning på 1 miljon byxor fram till februari. Får hålla tummarna att deras jeans står för kvalité trots det förmånliga priset. Tanken att klä mig i jeans känns för tillfället avlägsen, när sommarkjolen svalkar bäst.
Tragiskt att läsa om den svarta helgen i Finland. För att få bukt med rattfyllerister kanske följande exempel vore att införa. I Japan bestraffas även passagerare vid rattfylleri. En japansk busschaufför hade promille i blodet, men ingen passagerare ingrep. Först när polisen stoppade bussen var det för sent. Samtliga passagerare blev straffade med 4000 euros böter för att inte ha "skvallrat". Kanske de framledes öppnar käkarna lite snabbare!? Allvarligt ämne, men ännu allvarligare att någon samåker med ett rattfyllo. Skärpning ute på vägarna!

Bilderna är hämtade från nätet, royaltyfree.

3 kommentarer:

  1. Även här var det vitt i gräset i morse men det var tyvärr riktigt frost. Vintern närmar sej.
    Vi tar nu slutspurten med sködearbetet. Imorgon borde vi ha färdigt tröskat och skördat gräs för denna säson bara tidschemat håller... Å på onsdag ska vi inte göra nånting, annat än hämta en leverans från Närpes. Nå, på torsdag tar vi det lugnt iaf.
    4000 euros böter för att ha suttit i en buss, oj då. Det kan vara svårt att se om chaffisen har 0,6 promille i blodet. Bäst att köra själv och hålla nolltollerans.
    Den nya godbiten låter intressant. :-)

    SvaraRadera
  2. I morse visade termometern på +2,2 C när vi steg upp halv 8-tiden. Brrrr!!!

    En glass formad som ett kvinnobröst!! =D Hur månne glassen för oss kvinnor skulle se ut, hmmmm.... %-)

    SvaraRadera
  3. Alla har vi olika sätt att bearbeta promillehalt i blodet. Egen bil och eget samvete är att föredra framom att sticka näsan i främlingars gap. Sen är det att hoppas att ingen medbilist kör på en.
    Kanske företaget håller på att uppfinna en kvinnoglass likväl, det skulle i alla fall bli rusning till glassdiskerna.

    SvaraRadera