onsdag 23 september 2009

Remonsupu

Omhändertagande onsdag. Dagens planerade utfärd inhiberades. Tanken var att åka till bergen för att beskåda aporna som visar sig denna årstid. Äldstingen visade tecken på att allt inte stod rätt till. Om inte ens glass låter lockande, då är något galet. Jag gav henne en helkropps massage för att ta bort spänningarna. En förvandling från fiolsträng-spänd till spagettislö.
En seg huvudvärk och sår hals ledde till stigande feber.

Nu skulle det sitta bra med egenkokad svartvinbärssaft. Det mest saftliknade preparatet har vi hittills köpt vid IKEA. Lingonsaft (50% socker). Annars får vi nöja oss med juicer från olika frukter, utan tillsatt socker. Tack och lov dricker Äldstingen kall te, mugicha, gjort av rostad korn. Naturligtvis koffeinfri. Även kall grön te klunkar hon gladeligen i sig. Yngstingen, vår kobeundrare, håller sig till mjölk.

I stället för apdag har vi fått mysa tillsammans på hemmaplan. Ligga i sängen och filosofera. Koka citronsoppa med marängbollar. Äldstingens aptit har förstås inte inte löpt. Endast två marängbollar har slunkit ner och lite chips. Ett besök av Jehovas vittnen, som lovade sända en engelskspråkig budbärade. Njutit av gräsdoften som spridits till vårt hus från trimmade dikskanter och äppledoft. Lagom tills äppelmoset var färdigkokat hade döttrarna tagit natt.

Silver week, som avslutas i dag, har bringat kvalitétstid för familjen. Utvilade och redo att ta emot vardagen i morgon, i alla fall min älskade. Jag får inhibera mina japanska lektioner och ta hand om vår sjukling. Med 38,5 graders feber blir det ingen skoldag och absolut ingen simning.

3 kommentarer:

  1. Stackars äldsting. Hoppas hon kryar på sej snart. Men å andra sida är det säkert skönt med långledigt. :-)
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Stackars, stackars äldsting =( En STOOR krya på dig kram från oss alla!

    SvaraRadera
  3. Era hälsningar har gjort susen idag. Tack!
    Långledigt. Ja, vem skulle ha trott att det skulle töjas ut till nästa torsdag?!

    SvaraRadera