lördag 19 september 2009

Jordbävning

Långtråkiga lördag. Dörrklockan ringde, 9:00, just som jag avslutat mitt qigongpass ute på terassen. Den samlade energin kom väl till pass. Grannens flicka som varit hos oss de senaste dagarna hade nu med sin övernattande klasskamrat. Can we come and play WII? Grannflickan kan japanska, engelska och kinesiska. Klasskamraten talar thai med sin pappa, japanska med mamman och engelska i skolan. Språkbad.
Förmiddagen snurrade fram så jag knappt hann med. Flickorna pendlade mellan våningarna, upp och ner. Först när min älskade bjöd på nystekta plättar blev det en stunds lung och ro.
Veckoslutsförmiddagarna är heliga för mig. Då kan vi slappa och njuta av friheten utan minutschema. I morse blev andra bullar.
Sen. När dörren slog igen och töserna söte sig hem. Då. Långtråkiga lördag. En dag utan några som helst planer. Bara ligga och spotta i taket om vi så vill. Det behöver inte bara vi vuxna utan likväl våra döttrar. Det är så hälsosamt att ha det "tråkigt". Skönt att inte behöva fräsa iväg med bilen eller springa på ärenden. Vilodag i eget hus.
Terassen var varm och blåsig från tidiga morgon. Blåstens styrka tilltog allt längre dagen förlöpte. Tyfonen som uträknats att idag dra in över Tokyo har turligen stannat en bit ute till havs. Även om dagens vindstyrka inte kom upp till 50m/s har vi mest hållit till på insidan.
Vi sussade sött medan nattens jordbävning slog till. Endast 2 på richterskalan. Dagtid skulle vi inte ha noterat det trots ett vaket tillstånd. Igen blir vi påminda om att säkerhetsutrustningen för jordbävningar och tyfoner är oinhandlad. I garderobsgolvet finns vår reservkyl.
Gårkvällens premiär av Flickan som lekte med elden får vi njuta av i december på dvd. Min älskade läser som bäst del 2 av Larssons triologi. Små avslöjanden släpper han för att gnabbas med mig. Vi väntar ivrigt på att bänka oss i soffan och se uppföljaren av Män som hatar kvinnor.
Svärmor var bortrest igår under sin 70-årsdag. Idag fick vi ringa och gratta. Döttrarnas skickade paket hade konstigt nog inte hunnit fram. Bättre sent än aldrig. 70-åringen hade blivit bjuden på konditori av sin man när de anlände från spa-resan. Deras kaffekalas kostade sammanlagt lika mycket som en tårtbit från dagens bild.

3 kommentarer:

  1. Nylagade plättar låter mumsigt! :) Tyfon och jordbävning....ni har det spännande där omkring er! Hoppas att ni slipper lindrigt undan! Sköt om er!

    SvaraRadera
  2. Jordbävning...isch, låter läskigt, men vad ska man ha för säkerhetsutrustning?? Var med om ett rejält jordskalv i Grekland för en massa år sedan, otroligt omskakande, hela torget böljade som havsvågor. Efter det har jag haft enorm respekt för minasta lilla skalv...

    SvaraRadera
  3. Respekt bör man ha för naturkatastrofer, men inte oro och rädsla. Vardagen skulle inte fungera här annars. Tänk om...tanken sköter släktingarna i Finland.
    Den simplaste säkerhetsutrustningen är att ha tofflor vid sängen (inte tvingas gå i glassplitter),ficklampa (för att se i mörkret när elen är borta) och vattenflaska.
    I affärer torde det finnas en ihopplockad säkerhetsväska. Innehållandes allt från plåster och bandage till torrmat och värmefolie. Vi har endast sett denna väska i reklam, men inte lyckats få ögonen på den i affären.
    Här borta finns även spindlar med röd rygg som man INTE vill bli biten av (=sjukhusresa).
    Skulle vi låta oron ta överhand vore livet enormt begränsad. Respekt och varsamhet.

    SvaraRadera