söndag 16 augusti 2009

Tokyosemester






























Semesteravslutande söndag. Wow, vilka kvalitetsdagar vi har fått uppleva tillsammans. Utan tidsschema, datorer, telefoner, studier, yoga och matlagning. Bara vi och vår Tokyofamilj. Semesteräventyret inleddes på torsdagsmorgon med Shinkansen till huvudstaden Tokyo, som erövrade våra hjärtan redan under semestern våren 2007. Att kunna förflytta sig på drygt 2 timmar över 500 km är fenomenalt i detta tätbebyggda kuperade land.
Vi har laddat våra batterier genom att ströva omkring i ännu en ljuvligt ren miljonstad med enormt vackra sevärdheter. Döttrarnas höjdpunkt var visserligen ett kärt återseende med Disneyland. Yngstingen bars i bärselen senast hon entrade detta sagoland medan Äldstingen nu fick förstärka sina minnesglimtar. En heldagspicknik med vår Tokyofamilj fick våra själar att återförenas. Barnen plaskade i kapp i en av huvudstadens största parker tills vi med promenadavstånd sökte oss till deras lägenhet för en svalkande stund.
Andlösa stod vi morgon som kväll och beundrade utsikten från hotellfönstret på 19 våningen. Att få vakna till synen av Tokyo Tower liksom somna med skenet från skyskraporna heter duga.

2 kommentarer:

  1. Vad vackert det ser ut i Tokyo... Vi hoppas att en dag få uppleva staden tillsammans med er våra kära vänner!
    Kan tro att töserna ett bra tag framöver pratar om Disneyland! Minns hur imppade även ni föräldrar var av sagolandet då ni besökte den första gången =) Säkert en sevärdhet som heter duga!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, wow, Tokyo är ett ställe värt att besöka. Denna stad kommer vi att återkomma till och då som sällskap/guider till er Finlandvänner. Välkomna!

    SvaraRadera