fredag 21 augusti 2009

Planteringsterapi

Fingriga fredag. Jag ställde mig på mattan i morse och yogade loss. Den ena asanan efter den andra löpte som en nysmord cykelkedja. Framåt i pulserande rytm. Lagom tills de sittande övningarna, visade klockan att det var dags att ligga ner i Savasana.
Äldstingen har lärt sig skriva siffrorna one-six på engelska idag. Hon visade stolt upp sin ansiktsbok. De hade ritat in olika ansiktsuttryck, happy, sad, angry m.m. I blädderboken kunde man variera ögon-, näs- och munminer på de olika ansikten. Yngstingen har likaså arbetat med ansiktsuttryck i sin grupp. Läraren redogjorde dagens händelse på japanska för oss föräldrar. De övriga mammorna är inga hejare på att spika eller understanda engelska. Jag fick försöka lista ut mellan raderna vad Toddlergruppen haft för sig.
Hemma väntade terapi av högsta graden. Våra fingrar såg i ett nafs ut som de normalt gör under somrarna. Svarta av ingrodd mull. Medan nordborna småningom börjar förbereda sina trädgårdar inför hösten, var vi idag kärringarna mot strömmen. Vi planterade ner sommarblommor i varm, lucker och svart jord. Underbart skönt för fingrarna och själen. Nya fräscha plantor som väntar på att få slå ut i blom. Som små trädgårdsmästare stod döttrarna och vattnade blommorna med sina Tingelingkannor. Vårt japanska uterum uppfyller inte de kvadratmetrar som vi är vana att odla på i Finland. Tacksamma är vi trots allt över att här få ha en egen lite täppa. Skulle jag få tag i röd temynta vore oasen räddad. En smekning på myntan och den ljuvligaste aromen sprids. Tack vare att solen hållits i moln har det varit skönt att spendera eftermiddagen på terassen utan att svettas ihjäl.
Äntligen fredag och dags för familjemys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar