lördag 22 augusti 2009

Tako

Leende lördag. Morgonmys med familjen. Delikat frukost på terassen. Bollspel, skratt och kramar. Min älskade var i paradiset när Yngstingen spontant kom med öppna armar och gav honom en puss. En brakstart på dagen.
Med Äldstingen "smet" jag iväg för att handla. Bara hon och jag. Ömsesidig uppskattning. Vi skojar och spexar tillsammans utan avbrott av lillasyster eller pappa. Tummistid är en speciell investering.
Nu är de tre första studieböckerna beställda: The yogasutra of Patanjali, The bhagavad Gita och Hatha yoga pradipika. För alla yogalärare rekommenderas vidareläsning av dessa rader; walking boldly on the teacher´s path.
Till lunch blev det bläckfisk, tako. Dessa fem godingar inhandlades för drygt 4 euro. På skärbrädet blev det uppvisning innan de blev skurna till bläckfiskringar och fick sällskap i stekpannan av olivolja, vitlök, citronsaft och honung. Yngstingen är fascinerad av fiskögon. I affären vill hon alltid kika på den kroppsdelen. Kanske hon hört att det är fiskens delikataste ägodel?! Fiskögonen åker oavkortat i skräpet när jag håller i filékniven. Däremot tackar vi alla alltid ja till fiskrom.
Dagens simtur var mer än välkommen. En svalkande stund i värmen. Energivande och avslappnande, ett riktigt spa-paket. Vi vuxna turades om att simma i 50 metersbassängen. Under simturen fick jag inspiration till en ny meditation. Det är alltid lika överraskande att kläcka ide'er när man minst anar det. Döttrarna stojade i såväl baby- och barnbassängen. Överraskande folktomt var det trots det hyggliga vädret. Vi uppskattade svängrummet desto mer.
Dagens stora leende kom när Äldstingen ville ta bort stödhjulen. Hon har fått påtryckningar av oss föräldrar om att cyklandet löper lättare utan stödhjul, men icke. Idag var hon redo. Jungfrutrampandet smälte våra hjärtan. Nu susar hon fram med egen balans. Vilken glädje en sådan utveckling kan sprida. Inte bara för oss fysiskt närvarande utan ända fram till mor- och farföräldrar som inte ens fått se dunderåket.
Som avslutning på spa-dagen blir det hela köret av hårinpackning, ansiktsmask, fotbehandling och naturligtvis en svalkande fruktdrink och doftljus vid badkarskanten.

3 kommentarer:

  1. Bläckfisk...*harkel* Hur smakar det egentligen? =)

    SvaraRadera
  2. Gott! Även Yngstingen äter med god aptit. Kräver endel tuggende, men ingen st. En upplevelse värd att prova ur Prismas frys.

    SvaraRadera
  3. Ok....Jag skall testa det :D

    SvaraRadera