söndag 23 augusti 2009

Ashtangaglädje

Sportiga söndag. Lehmänpusuja ja tiikerinhaleja kauniille etuhampaansa pudottaneelle 7-vuotiaalle synttäriprinsessalle! Sinulla on maailman paras leipojaäiti! Tuollaista syntymäpäiväkakkua ei edes ostamalla saa. Kiitos kun saimme esinäyttelyn ennen kakun leikkaamista!
På vägen till ashtangapasset stod dessa djur uppradade mitt i centralaste Osaka. Du milde hann jag tänka och plötsligt hade jag en mans hand i min. Det var kandidaten för partiet som tydligen marknadsför sig med tygdjur. Det kommande valet går inte att missa. De uppställda kan man även se stående på biltak eller sittande i bil och predika. Enorma högtalare har de för att budskapet inte ska gå någon förbi. Innehållet begriper jag mig inte på, men marknadsföringen är något för SFP att tänka på till nästa val. Att partiet inte hade släpat med sig en äkta ko förstår jag väl. De ville säkert inte plocka upp dyngan. På gatorna är det rent. Ingen hundbajs, det plockas upp av deras kära husse eller matte.
Ashtangapasset var grymt bra som alltid, men idag var vi konstigt nog endast två yoginis närvarande. Vi hade minsann tur. Den assistans vi fick av läraren var toppen. T.ex. i Utthita hasta padangusthasana hade jag aldrig kunna drömma att kroppen är mogen för den vigheten. Tydligen känner läraren min kropp bättre än jag själv. Varje ashtangapass medför något nytt. Dagens träning fick aha-upplevelserna att strömma till i jämn takt. Häftigt!
Med mjölksyrad kropp gällde det att söka sig till följande uppdrag. Min älskades Finlandkollega hade anlänt för den kommande veckans möten. Det kändes lite konstigt att anlända till en gourmemiddag med yogamattan och svettväskan. Döttrarna var minsann tacksamma över Finlandhälsningen; surskorporna och salmiakpåsarna. Finlandkollegan, som själv varit bosatt i Japan, hade räknat ut att vår hemlängtan borde ha infallit nu, men icke. I dagens läge håller vi fast vid Äldstingens önskan: vi ska fira jul i Japan. Återstår att se när hemlängtan slår till och julplanerna blir raderade.

4 kommentarer:

  1. Men vad skönt att ni inte drabbats av någon hemlängtan, utan istället kan njuta av den japanska vardagen utan tårar!

    Visst är det fascinerande hur en del yogalärare kan känna och se ens kropps förutsättningar och begränsningar. Hur justeringar och assisteringar gör att vi slappnar av och kan ta emot djupet i asanasen.

    Jag kan knappt vänta tills jag får sälla mej till de andra i yogashalan - få vara elev och mottagare. Får ju privilegiet att yoga i två shalas nu. Ska göra ashtanga emellanåt på YW, men främst fokusera på Vinyasa Flow:en i staden lite längre bort ;)

    Om Shanti, Sue!

    SvaraRadera
  2. Bra att ni trivs där borta. :-)
    Här blev dottern nöjd efter att ha fått se sin vän. Äntligen ligger barnen i säng efter en fartfylld dag. Först 2 dagar på Juthbackamarknaden, sen kalas så imorgon tänker jag koppla av i trädgården.
    Gärna ser vi er hemma på jul men det kommer ju flera jular. Ha det så bra. :-)

    SvaraRadera
  3. Tänk vilken rikedom att du både får instruera och bli instruerad. En upplevelserik yogahöst blir det minsann för dig.

    Jag hoppas att ni fick mycket klirr i kassan under marknaden. Tackar för besväret ni fick av att även försöka sälja våra onödiga tingester. Trädgården är alltid en oas för kropp och själ.

    SvaraRadera
  4. Roligt att höra att ni trivs borta i Japan! Men har nästan förstått det av dina skriverier här i bloggen! Själv fick jag en kulturchock (om än en snabbt övergående sådan=) av att komma till Rom ;-D

    SvaraRadera