tisdag 1 december 2009

Skorpionen

Tillsvetsade tisdag.

Mormors 130 cm breda uppblåsbara säng hade trängsel i natt. Döttrarnas sängar gapade tomma. I stället klamrade sig döttrarna fast uppefter mormors kropp. I trängseln sov de 11 timmar. Finns det hjärterum så finns det stjärterum...eller sovrum.

Ett glädjetjut hördes när Äldstingen vaknade. Jultomten har varit här i natt. Studsande hoppade hon fram och tillbakas. Hon tror innerligt på jultomten ännu. I natt hade jultomten varit och hängt upp paket på varsin julkalender. Yngstingen har inte fattat galoppen av kalendern och var i full fart med att öppna de återstående 23 paketen.

Sur morgonstart för hennes del. Surare blev den när hon måste till skolan och inte fick spendera dagen med mormor. Skulle det inte vara för repetitionerna, inför lördagens julkonsert, kunde hon gärna ha stannat hemma.

Mormors stora hobby -att shoppa, fick en bra start i köpcentret 4 kilometer borta. Julhandla i Japan passar alla, oberoende språkkunskap. Lunchen hon åt, fisksoppa med nudlar, kunde ha mättat alla i Yngstingens klass. Jag som framhävt att allt i detta land är minimalistiskt. Hennes första lunchupplevelse var allt annat än mini.

På kvällskvisten gräddade döttrarna pizza och rulltårta med mormor. Själv lyckades jag komma iväg på ett yogapass -Sivananda. De senaste veckorna har jag tagit utmaningen och språkbadat med yoga på japanska. Två flugor i en smäll. Nytta med nöje.
Denna yogastil är utmanande och avslappnande. Kvällens morot var skorpionen (dagens bild). Ännu fixar jag den inte, men snart. Läraren ville förmedla en Sivananda video som hon i tiderna fått av sin lärare. Yes!

Under eftermiddagens kaffestund förklarade min mamma en fenomenal syn på förändring. Människor som vill förändra andra gör det förgäves. Det är som att lära en katt skälla. Om 10 år så säger katten fortfarande -mjau.

Lite samma fenomen som bilden på jordgubben och äpplet. Med genmanipulering har äpplet krympt till jordgubbsstorlek, men är fortfarande ett äpple. En viss förändring kan åstadkommas, men grunden är densamma.

2 kommentarer:

  1. En jorgubbe stor som ett äpple skulle kanske vara mer intressant ;-) Nä, naturen kan det där bäst. Inte behöver vi gå och ändra på generna.
    Här är det också svårt för den yngre att förstå varför man inte får öppna alla paket på en gång. :-D Imorse hann jag in före de öppnade sina paket. Vi får se vem som är snabbast imorgon. :-)

    SvaraRadera
  2. Jordgubbar stora som äppel skulle vara något. Jag skulle garanterat köa i ert jordgubbsmecka.

    I morse öppnade Yngstingen lucka nr 24 på kalendern ni sände. Intresserat tittade hon på Jesusbarnet.

    SvaraRadera