måndag 21 december 2009

Tillsammans

Manhattan måndag.

I helgen hyrde min Älskade filmen Love in Manhattan. (Orginaltitel Griffin and Phoenix). Vi fick en äkta biokväll på tumanhand. Tacksamma är vi över att kunna hyra filmer via nätet. Förmånligt och smidigt utan krångel.

Ostbricka hör julen till även om det för min del innebär att inmundiga några laktaskapslar som aptitretare. Min mammas sända kryddpaket gav oss möjligheten att njuta av glögg. Tack!


Filmen hör till kategorin komedi, men i våra ögon skulle drama ha varit mera lämplig. Ett hjärtskärande möte mellan två cancersjuka personer som valde att tillsammans göra det bästa av den återstående gemensamma vardagen. Våra ögon vattnades av både gapskratt och snyftande. En gripande berättelse som minsann lär oss att leva i nuet och fånga dagen.

Livet är till för att delas med någon, i glädje som sorg.

Ett pensionerat par var på promenad tillsammans med sina hundar. Hundarna satt i sin hundvagn klädda lika som bär. Hundarna får inte endast kärlek av sin husse och matte utan även av varandra.

Trädet jag tagit bild av förknippade jag först med en yogaasana.
Följaden tanke var att ett träd symboliserar stabilitet. Ett starkt rotsystem håller balansen i ur och skur.
Analysen gick vidare till tvåsamhet. Kram på kram på kram. En kram ger så mycket. I glädje som sorg.







Idag fick döttrarna varsin ballongblomma. En långbent giraff stod i kylan och delade ut ballongfigurer.

Blommorna sänder vi till Finland. Tillsammans är vi starka. Sonja Aldens För att du finns får stå för vår tacksamhet att vi har varandra.

1 kommentar:

  1. Trädet - så starkt! Tänker på hur man håller armarna ibland i yogan, korsa och korsa igen! kram på kram till dig

    SvaraRadera