fredag 11 december 2009

Pepparkakor

Forte fredag.

Forte är rätta ordet på ljudnivån av regndropparna som smattrat på fönsterbläcket natten igenom. Dagen igenom. Kvällen igenom.

Sövande. Renande. Närande. Bedövande. Stillande. Regnet trollar fram många associationer. Äldstingens association med dagens regn är; halkande. Hon befinner sig i den fasen när det bara finns en växel. Gasen i botten och springa. Ur bilen sprang hon till yterdörren över regndiksgallret. Resultater blev ett uppskrapat knä.

I skolan har Äldstingen bakat gingerbreads. Den som spar han har. Hon åt en pepparkaka i skolan och en hemma tillsammans med lillasyster. De återstående vill hon sända till Finland. Pepparkakan skulle hinna bli gammal tills hennes själsvän kommer på visit i mars.

Yngstingen klass har i sin tur firat med pancakes, strawberries and whipped cream. Detta får mig att associera till en het sommardag. Å andra sidan, inte skulle jag börja baka pepparkakor med 12 ivriga 3-åringar.

Ett smakprov på orden Äldstingen haft i läxa häromdagen: munch, sneeze, dive, wiggle. Senaste vecka förbryllades hon av ordet hugh. På bildkortet fanns en stor elefant som hon tolkade till big elephant. Mitt försök att hjälpa henne på traven med det svenska ordet H...ljug sitter ännu idag kvar i hennes hjärnkontor.

På eftermiddagen har vi flickor njutit av skönklingande pianomusik. Eleverna som tar pianolektioner vid den internationella skolan stod för underhållningen. De yngsta pianisterna är 5-åringar och de äldsta 18 år. Något för juryn i Talangjakten. Den ena fantastiska pianisten efter den andra satte sig framför flygeln. Inget försiktigt klinkande utan äkta forte.

Joy to the world, Money-Money-Money, The flight of the Bumble Bee, Christmas medley, Am den schönen blauen Donau o.s.v. var stycken som framfördes.

I morgon. Kan knappt vänta på morgondagen. Ingen studiehelg. Sovmorgon. Det bästa av allt är att jag får äta frukost med min älskade. Det har inte skett under den senaste månaden.

2 kommentarer: