torsdag 3 december 2009

Andlösa Osaka

Terapeutiska torsdag.

I morse fick vi sjunga; Regn, regn ge dig av, kom igen en annan dag. Störtregnet höll oss inomhus. Inget problem att sysselsätta semesterfirande mormor. Hon fick uppleva en terapeutisk avkopplande ansiktsmassage och -behandling. En rosenröd 60-åring verkade belåten med upplevelsen.

Med navigatorns hjälp styrde vi Toyotan mot IKEA. Färden bjöd oss på många hjärtliga skratt. Felsvängningarna resulterade efter diverse sidospår fram till målet. En svettig mormor steg med vacklande ben ut på IKEAs parkering. Bron ut till Tsuruhama är ofantligt högt uppe bland molnen. Med en höjdrädd passagerare kunde inte den överväldigande utsikten beskådas.

Navigator kunde fungera effektivt i terapier och speciellt i parterapier. Med sikte på samma mål, men hanteringen av problem längs med vägen. Hur fungerar samarbetet, hur behålls lugnet, aggressionsbeteende, respekten... Idag hade jag stundom fyra förslag på körrutten; navigatorn, mamma, Äldstingen och Yngstingen. Turligen tappade den ena hejaren intresset och slocknade.

På hemvägen hade miljonstaden fått sin aftonklädsel. Vi bjöds på himmelskt vackra vyer. Miljoner lampor som tillsammans tindrade ikapp. Skyskraporna är alltid ståtliga, men i kvällsmörkret förefaller de ännu vackrare.

Osaka Castle fick oss att tappa andan. En upplyst sevärdhet mitt bland storstadsvimlet.

4 kommentarer:

  1. Oooh vilka vyer... hoppeligen får vi också en dag uppleva dessa! Fick en provsmak av skyskrapor när jag och T var i Atlanta, USA för fem år sedan. Det var mäktigt det och speciellt just då mörkret fallit!

    SvaraRadera
  2. Håller med! Vilka vackra bilder!

    SvaraRadera
  3. Dottern frågade om det är havet som syns där bak på första bilden. Nej, det är upplysta byggnader sa jag och hennes kommentar var: Oj he va myki hus. ;-)

    SvaraRadera
  4. Myki hus - ja det finns gott om dem här. Små, stora, höga och låga.

    Utsikterna är minsann mäktiga.

    SvaraRadera