måndag 30 november 2009

Återförening

Mammiga måndag.

Två tågbyten och 85 km senare anlände jag tidig förmiddag till flygfältet. Där stod hon.

mamma
mormor
svärmor


En person med många titlar. Ett stort hjärta där vi alla har plats. Fem månader har förlöpt sedan vi sist stod öga mot öga. Fem händelserika månader att ta igen. Vår intensiva diskussion ledde till att vi tänkte glömma att stiga av tåget vid ändstationen.

Döttrarna har haft nedräkning tills mormors ankomst. Äldstingens ögon tindrade av lycka av att få omfamnas av en varm mormorsfamn. Stoltare än stolt var hon att få ha mormorsuppvisning vid slutet av skoldagen.

Yngstingen strejkade surt i morse över att inte få följa med till flygfältet. Hela hennes skoldag har gått i surhetens tecken. Mungiporna vände först när hon hämtades hem från skolan av mormor. Sen dess har de tre varit oskiljaktiga. Inte ens toabesök har separerat dem.

Kappsäcken var fylld till sista grammet. Önskelistan på finländska produkter ledde till suspekt tullgranskning. Döttrarna gladde sig att få nya klänningar, skor, böcker och finländska godsaker. Själv var jag mer än belåten att få kokosflingor, uppemot 2 kg. (Kokosflingor säljs i detta land i 25 grams påsar för ett totalt otänkbart kilopris). Likaså uppskattades solrosfrön. (Solrosfrön säljs i 50 grams påsar för samma hutlöst höga summa).

Helgens fullkomliga yogahelg får ett gemytligt avkopplande avbrott. Vi flickor får umgås tillsammans i många långa dagar. Min älskade spenderar denna vecka dagarna på konferens i Kyoto, men väljer att komma hem till kvällarna för att få en svärmorsdos.

5 kommentarer:

  1. Vad härligt att mamma har kommit! Jag är jätteglad för er och hennes skull. Sköna dagar kommer ni att ha, kramkalas och så mycket prat att ta igen! Kärlek!

    SvaraRadera
  2. åh, vad härligt att få kokos och solrosfrön. konstigt att det är så dyrt :( äter du mkt sushi? eller du kanske är vegetarian?:)

    du får ha en bra vecka med din familj :) kram

    SvaraRadera
  3. Åh va härligt det låter! Njut av att ses öga mot öga och fyll på alla lager :)

    SvaraRadera
  4. Oj vad glad jag är för er skull att ha fått mamma/mommo/svärmor på besök!! Ni skall ha det så underbart gött! Stoor kram =D

    SvaraRadera
  5. Ja, vi ska minsann fylla på annat än matlagren.

    Det flesta som observerar mitt ätande frågar om jag är vegetarian. Nej, men jag älskar grönsaker och den levande fräscheten. Sushi toppar favoritmåltiden med.

    SvaraRadera