tisdag 24 november 2009

Julkalender

Tre tjejers tisdag.

Idag fick döttrarna var sitt brev från Finland. Glada i hågen öppnades kuverten. Julkalendrar. Tack! Stolt placerade döttrarna kalendrarna vid pysselhörnan i väntan på att få öppnas.

Att det idag är endast en månad kvar till julafton känns overkligt. Julen har döttrarna ännu inte börjat vänta på. Ännu mindre skriva önskelistor till jultomten. Första advent står vid tröskeln och väntar. Kanske det vore en idé att inhandla småpaket för att dekorera döttrarnas broderade julkalendrar. Tillsammans med tomteluvorna är de det enda som kommer att påminna oss om den traditionella julen i hemlandet.

Affärerna har stoltserat med sina julattiraljer en tid redan. Efterom vi raskt gått förbi djungeln av julprydnader vet jag inte om de säljer julkalendrar på denna sidan jordklotet. Julafton firas inte. Det är endast en kommersiell händelse. Min älskade har en helt vanlig arbetsdag den 24.12.

Snögubbarna står redan i gathörnet och dansar kring granen. I apotekets rabatt trängs blommorna med sina vackra sommarblomster. I grannens trädgårdsland tävlar grönsakerna om utrymmet.

Tillsammans med töserna sparkade vi vidare med fotbollarna idag. I dag lyckades de inte få sin pappa i ryggläge på marken. Han nöter i stället sittmusklerna på kontoret i Tokyo.

Julen kommer nog i år. Lite annorlund-men en värdefull sådan.







3 kommentarer:

  1. *sträcker ut handen för att plocka sallad*
    Oj vad jag saknar grönska där ute. Här är det bara mörkt och grått men dagarna går fort ändå. :-)
    Julen kommer säkert till Japan också. Barnen var lite fundersamma över hur jultomten ska hinna både dit och hit. Barnen kom på att det skiljer ju några timmar mellan länderna så det blir inga problem för jultomten. ;-)

    SvaraRadera
  2. Fiffiga barn ni har som tar i beaktande tidsskillnaden!

    Eftersom Äldstingen tror på jultomten har vi ett bekymmer att hitta en "hyrtomte" som pratar svenska...

    SvaraRadera
  3. det är så spännande att läsa din blogg och alltid lär jag mig något nytt :) tack för det :)
    hur ska ni fira jul? äter ni julmat eller blir det annat? tack för en underbar blogg! du får ha en underbar helg! kram

    SvaraRadera