måndag 9 november 2009

Student progress

Mångbedömda måndag.

Nu har det hänt. Äldstingen har fått sitt första betyg. Vår förstfödda som just blev ammad har nu klivit in i skolvärlden med stormsteg. Tiden tickar snabbt iväg. Samtidigt skrämmande som fascinerande.

Under detta läsår sker utvärdering, student progress, i november, april och juni. I samband med betygsutdelningen sker ett utvärderingssamtal med klassläraren och ämneslärarna i musik, japanska och gymnastik. Stort allvar från första början.

På betygspärmen har Äldstingen ritat en händelse från höstens tema: our five senses. Här är Äldstingen in action med leken; shepherd sheep. Hon gick med förtäckta ögon mellan koner.

Betyget innehåller:
Communication skills
Research skills, mathematics
Social skills
Self-managment skills

Musik, gymnastik och japanska var representerade skilt i alla tänkbara kategorier.

För egen del var det annorlunda att sitta på föräldrarstolen under utvärderingssamtalen och inte ha lärarrollen. Under 20 minuter vet jag att inte mycket hinner reflekteras. Djup tacksamhet känner jag för hela stödpatrullen kring döttrarna. Tack vare lärarnas insats har de lärt sig ett andra språk utan större problem. Själv har jag fått stå vid sidan och analysera hela språkbadsprocessen. Otroligt intressant.

På hemfronten erbjuder vi det stöd som behövs, på barnets villkor.

3 kommentarer:

  1. Sånadär betyg med personliga pärmar skulle jag vilja ha här i landet också. Grattis till stora fröken! :-)

    SvaraRadera
  2. Härliga, duktiga tjejer - som har underbart stöd hemifrån! Kram!

    SvaraRadera
  3. Betygen i vår hemtrakt får lärarna att gå heta. Det krävs tålamod att kunna petat in A4 betygsarken i de minimala åtsittande plastfickorna. Produktutveckling vore önskvärt.

    SvaraRadera