tisdag 3 november 2009

Bunka no Hi

Travande tisdag.

Idag firas Bunka no Hi, en hyllning till det kulturella. Japanerna visar kärlek till fred och frihet. Sedan 1946 har den japanska kulturen firats den 3.11. Kulturella evenemang ordnas överallt i landet (traditionell japansk musik, teceremonier, kimonoklädsel...). Kejsaren delar ut utmärkelser tangerat till kulturen.

Vår familj firade dagen med att besöka en enorm grön oas några tågstationer hemifrån. Parken, Bampaku-kinen-koen, invigdes i och med Expo'70, snart 40 år sedan. Ett 250 hektar stort område, som vi endast hann beundra en bråkdel

av idag.

Parken är strukturerad så att varje årstid finns det något speciellt att beskåda. Våra celebra gäster som anländer i månadsskiftet mars-april kommer att bl.a. att få ta del av parkens tulpantäppa och körsbärsblommning.

Idag fokuserade vi oss på vattenfallet och blomsterbacken i den gigantiska parken. Rofyllt att ha picknik vid strandkanten med ljudet av ett porlande vattenfall. Blomsterbacken var magnifik. Att få se samma blomsort kika fram så långt ögat når. Vackert!






3 kommentarer:

  1. det är veldigt vaker! idag i skolan firade vi också kultur dagen. 1:an och 2:an var till kronoby idråtshal och kållade på: vem ska trösta det lilla knytet!

    hälsa flickorna också.
    kram Jenny

    SvaraRadera