torsdag 1 oktober 2009

Energikick

Tillrättakommande torsdag.

Äntligen är vardagen tillbaka. Hur mycket jag kan uppskatta att vardaghjulet snurrat igång.
Gladaste är nog Äldstingen. Hon hoppade av glädje av att få återse sina klasskamrater.

Rektorn för Elementary school stod och välkomnade oss vid ytterdörren. Enhetschefen kom även han för en pratstund. Denna skola utstrålar det familjära. Vi utlänningar bildar en stor familj i det japanska samhället. Trots olika kulturella bakgrunder och religioner blir vi plötsligt blodssystrar och -bröder.

Idag kom Äldstingen hem med en katalog. Till en början stack det till i mig, vad är detta? I Finland får vi inte dela ut reklam i skolorna. Det visade sig att skolan erbjuder sina familjer att behändigt kunna beställa utländska matvaror. Nu är det bara att klicka ner den ena godbiten efter den andra för att levereras direkt till ytterdörren. Mysteriet efter mikropopcorn, rågbröd, weetabix, tranbärssaft, tortillachips och PANDAlakrits är nu löst. Prisnivån är därefter. Smakar det så kostar det.

Det som smakar oooolidligt gott är dagens köpta kiwin (odlade på landets södra ö). Förutom den makabra sötman är frukten sprängfylld med vitaminerna C, E och A samt antioxidanter och flavonoider. Till skillnad från den lite syrliga gröna kiwin och söta gula kiwin sprider det röda köttet en körsbärsaktig smak. Mums!

I kväll åt vi middag med mormor, cybermiddag. På egen stol vid bordsändan fick hon sitta och äta med ögonen. Döttrarna stoltserade med vad alla skålar innehöll. Nu vet mormor vad som vankas till middag vid detta hotell när inchekningen blir aktuell. Hon missade dock att provsmaka vår färskkokade lemoncurd.

Till min ekovän!

Ladda upp inför slutspurten av studierna med några dagsfärska blomster härifrån. Önskar att blommorna ger dig energikickar.
Med din målmedvetenhet har studierna redan bringat en guldgruva i er trädgård. Med ett studiebesök till Japan kommer du att fyllas av ännu större visioner för ditt projekt. Lycka till!

We must be the change
we wish to see.




3 kommentarer:

  1. Härligt med färska blombilder!
    Här är det rimfrost i gräset där ute nu. -2,7 visar mätaren ännu denna morgon.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. "We must be the change we wish to see" - ditt citat idag rusar rakt in i solar plexus! Så självklart! Så svårt...:)

    SvaraRadera
  3. Jag stornjuter att dagligen få en dos blomsterkyssar.
    Det är så fascinerande att få uppleva en annorlunda höst, speciellt denna årstid som är den tyngsta för mig hemma i Finland.
    Vaihtelu virkistää!

    SvaraRadera