torsdag 28 januari 2010

Big balls

Tjejiga torsdag.

En bit från vårt hus finns ett japanskt högstadium med en massiv baseboll- och fotbollsplan samt närliggande tennisbanor. Om vinden ligger rätt kan det höras ljud från idrottande tonåringar. Många bollar är i rullning.

En ståtlig staty pryder idrottsområdet. Vareviga gång jag går förbi ler jag och börjar nynna på Great balls of fire. Bilden kunde vara bättre, men naturligtvis håller vakterna främlingar bort från skolområdet. Denna gång fick paparazzi en buskfri kameravinklel.

Det mäktiga med monumentet är att bollen är på rätt plats. Av kroppens sju chakran är vårt andra chakra, swadhisthana, förankrad i höften, korsryggen och våra genitalier. Chakrat är som vattnets ebb och flod. Vi ska våga känna efter våra känslor samt smaka på livets sötma såsom det bittra.

Energin uttryckligen flödar med vattnet. Kroppsligt berörs vår urinering, tårar, menstruation samt orgasm. Om vi inte kan vara avslappnade leder det till problem i något av dessa "flödande" områden. Det kan ge sig uttryck som energibrist, sexuella problem (fertilitet), känslomässigt drama, kontrollbehov, motstånd till förändringar, sexuellt missbruk o.s.v.

I Kundaliniyogan balanceras denna energi genom att ha knipövningar med underlivet (Vajroli mudra) och anus (ashvini mudra) med tillhörande asanas och andningsövningar. Genom att vi är i balans kan vi värnar om vår sexualitet, sensualitet och åtrå.

Bruce Lee har fiffigt nog uppmanat oss att BE LIKE WATER. Genom att vi föjer vågorna lär vi oss att vara mjuka och lugna när vattenytan är blank och starka när det stormar.

The person should look for peace within
and not depend it in any other place.
There are no waves in the dephts of the ocean,
it is still and unbroken.

-Lord Buddha


Vi flickor gottade ikväll i oss av livets sötma. Färska jordgubbar doppade i vitchoklad.

3 kommentarer:

  1. Ja! Ja! Jaaa! Vi ska tänka vatten. Flöde. Flow. Rörelse i vätska. Mjuka virvlande asanas, som gör att vår kropp sjunger! Det ska vi.

    Och vi ska vara rädda om våra balls ;)

    SvaraRadera
  2. Så rätt så fint! Och jordgubbar vill jag också ha! ;)

    SvaraRadera