onsdag 20 januari 2010

Vårtecken

Omändrade onsdag.

Med barn i huset kan man sällan ha en vattentät planering. Flexibilitet styr vardagen. Det gäller att följa med vinden. Döttrarna har haft motvind de senaste dagarna i form av feber och magsjuka. Mitt i stormen har jag stått och tröstat.

Natten igenom har jag legat brevid en "het kamin" och avvaktat vulkanutbrotten. Yogamorgonen blev till ingenting. Huvudet bankade av utmattning och krafterna räckte knappt till att ta mig uppför trapporna.

Vakandet har aldrig varit min grej. Turligen valde jag att i-n-t-e utbilda mig till barnmorska.

Dagens postivia vändning är att vi har kunnat bege oss ut i den friska och varma luften.
Yngstingen har varit i form för att sitta i vagnen utan ett endaste vulkanutbrott. I 16 graders värme har vi fått ett smakprov på vårkänslor.

Växtligheten är minsann brokig. Nakna eller fullständigt lövprydda träd, tulpanskott eller blommande lökväxter, blomknoppar eller präktiga blomster.


Frisk luft mår alla bra av. En stund ute i dagsljuset är den bästa medicinen.












Jag kände mig nästan som en tvättäkta "lattemamma" när jag vandrade omkring med ett barn i vagnen. I Japan är det visserligen te som utgör grunden istället för kaffe i latten.

Starbucks terass lockade till sig folkmassor som njöt av drycken i solskenet.









Såväl mor som dotter blev i extas när vi vek in till en hundaffär. Hunden är människans bästa vän. En livsmentor som alltid har tid och som alltid lyssnar samt tröstar. Att komma hem och öppna dörren för att möta två chokladbruna ögon och en glatt viftande svans. Att bli väckt med en blöt puss. Att komma sig ut i regn och rusk. Denna episod ser vi framemot när vi återvänder till hemtrakten och döttrarna ska kunna bli hundägare till varsin hund.




Medan vi går i väntans tider är det bara att komma fram till vilken hundras/vilka hundraser som landar på önskelistan. Min garanterade favorit är naturligtvis hundarna med intryckt nos. Hur skulle vi annars ha haft en boxer och en fransk bulldog?!









I brist på en riktig hund att bära i handväskan kan man alltid gå omkring med ett surrogat.

3 kommentarer:

  1. Känner våren ända hit! Skönt att ni kom ut, låter som en underbar dag!

    SvaraRadera
  2. Åh, vad härligt med våren....själv har vi inte haft så mycket snö som vi har just nu.
    Inga snödroppar så långt ögat ser....

    SvaraRadera
  3. Hundar är nog något man starkt förknippar med er! Kommer så väl ihåg era två sötnosar som numera huserar i hundarnas himmel och speciellt lille L som satt och blickade ner på en från sin paradplats =)

    SvaraRadera