onsdag 27 januari 2010

Luftade hjärnceller

Oxygena onsdag.

Morgonsolen strålade från blå himmel, men i hjärnkontoret var det mulet. Studiemorgonen fick en helt annan vändning än rabblande av skelettets delar.

Joggingskläderna slängdes på, fötterna tog mig ut på en rask stavgång till den närliggande parken. Blicken hittade lugn från den blanka vattenytan, hörseln stimulerades av fåglarnas körsång, luktsinnet bjöds på aromen från det nysågade trädet och under fötterna kändes den mjukaste gyttjan mellan trädrötterna. Lungorna fylldes med frisk luft, mitrokondrierna fick extra skjuts och hjärncellerna vaknade till liv. Mission accomplished efter 45 minuter.

En annan som fått liv i hjärncellerna och spridit en salig hjärtrytm är "The king of pop". Idag har This is it lancerats i Japan. Jag lyfter på hatten för Michaels insats och hans beundransvärda aura. Inte konstigt att de t.o.m. i fängelsen dyrkar detta musikgeni. Må de ha syndat, men dansa kan de.







Annorlunda rytmer bjöd denna japanska munk på idag. Saliga blev i alla fall jag och döttrarna.












Vita tu-tå-delade sockor som munkar och kimonoklädda damer bär är stiligt. Byggarbetarna har enhälligt marinblå tudelade sockskor. För oss andra som föredrar annan färgnyans och motiv finns lösningen i strumpbutiken. Äldstingen valde Hello Kitty i nyanserna blå, rosa och lila.








Nästa gång hjärncellerna strejkar kanske detta blir mitt studiemecka...garanterat sist på listan efter att alla andra studieknep testats.

McDonalds må erbjuda ostörd mat/studieplats, men inget för mig. Döttrarna däremot strålade av Happy Mealbelöningen efter att ha saligt underhålligt sig själva på yogagolvet i två timmar.
Savasana fungerade perfekt för Yngstingen. Hon bäddades ner av studioägaren för att få varmare prinsessdrömmar.

2 kommentarer:

  1. Är ingen MJ-fan, men dendär juutuuben var grejt :) Tänk om man kunde dansa - och i takt ;)

    SvaraRadera
  2. Pop-Jackson har erövrat många hjärtan. Hans omtanke kommer att leva för evigt.

    SvaraRadera