söndag 4 april 2010

Hanami

Signifikanta söndag.

Idag har alla prognoser blivit sanna. Väder och vind, miljö, växtlighet, sällskap, mat och yoga. Den som hävdar att inget är perfekt har missat att tillföra denna dag i statistikens uträkningar.

Vi yoginis som svettats tillsammans under yogainstruktörsutbildningen valde att fira hanami tillsammans. Den senaste veckan har varenda japan suttit under ett körsbärsträd och njutit av delikat picknick, hanami. Till traditionen hör sake och öl, vilket lyste med sin frånvaro i yogasällskapet.


I ett land där det bor 125 miljoner människor behövs det många körsbärsträd för att erbjuda alla ett rosablommande picknicktak. Turligen är körsbärsträdet landets nationalträd och finns överallt. Nishinomaru, parken intill Osaka slott, består av 600 körsbärsträd. Under ett av träden firade vi vår yoga-hanami. I 18 graders temperatur, sydvästlig varm vind och strålande solsken var det möljigt att utföra vårens första utomhusyoga.

Ur högtalaren ekade traditionell japansk folkmusik, men i min skalle snurrade 90-talets Balsam boys låt Här kommer sommaren. En skön avslutning på en hektisk vårvinter och en kanonstart av den kommande sommaren.


Innan lanternorna tändes sökte vi oss hemåt, fysiskt och psykiskt mätta.












Människans bästa vän, hunden, var välrepresenterad under dagens hanamin.

5 kommentarer:

  1. vilka fina hundar och vilka fina bilder i övrigt också :)

    hoppas att du mår bra och att din påsk har varit underbar :) kram

    SvaraRadera
  2. Härligt om bilderna kan förmedla det jag får uppleva härborta i Japan.

    SvaraRadera
  3. Åh vilka underbara bilder. och träd! Nu längtar jag intensivt efter samma sak här hemma :) Kram till dig Sue!

    SvaraRadera
  4. Vilken underbar hanami ni fick!
    Dina bilder ger en helt ny upplevelse nu då vi har vandrat på samma plats. :-)

    SvaraRadera