lördag 10 april 2010

Gammavågor

Lutande lördag.

Idag har vi stora som små vilat högt uppe på Mount Myoken. Vi har fått sjunga "himmelriket är nära". När bergshöjden är 1135 m, var vi nästan uppe bland molnen. Körsbärsblommorna är nu fullt utslagna likt rosa sockervadd. Uppe på toppen blev vi omfamnade av de omringade bergen. Mäktigare har jag aldrig varit med om.

Den som lider av klaustrofobi och höjdskräck avråds åka hit. En 30 minuters bilfärd ledde oss genom en 6 km lång bergstunnel. Väl framme i Hyogo väntade en 600 meters lång tågbana upp till berget. 229 meter av den sträckan går uppåt.





Kabelvagnen tog oss bekvämt upp. Sen var det flåsande och täta sandalsteg som gällde för att vi skulle nå högre höjder.













Väl uppe kunde vi logga ut. Ingen bilkö, flygplansbuller eller människovimmel. Storstadsstressen lade ut sig som en matta från bergstoppen.










I 25 graders värme gick det galant att koppla av från vardagens ruljans. Ett fridfullt mecca. Plats för lek och grillning.












Förutom kabelvagnen kunde även lifter användas istället för fotsulorna.

















Vi har varit kärringarna mot strömmen. istället för att gå över ån efter vatten har vi gått upp till berget efter vatten. Från 171 meters djup har friskt mineralvatten borrats upp. Läskande gott!










För att koppla av behöver hjärnvågorna lugna sig.
När vi stressar är det betavågorna som dominerar. Vi är allerta och det är den vänstra hjärnhalvan som arbetar. Det är som att köra bil i 100 km/h med första växeln ikopplad.

Alfavågorna är "i hjärtat". Vi känner oss avslappnade och bägge hjärnhalvorna samarbetar. Saker och ting faller in på rätt plats. 15 minuter i detta stadigt lugna läge motsvarar 2 timmars sömn. Snacka om powernap!



Tetravågorna är helande, en djup avslappning. Vi kommer i kontakt med det omedvetna. Detta stadie uppnås tack vare meditation.

Deltavågorna går fram när vi befinner oss i djup sömn. Denna fas behövs för att vi ska känna oss utvilade efter en natts sömn. Orolig och störd sömn gör att vi missunnas dessa livsviktiga vågor. Något som småbarnsföräldrar önskar sig vareviga år i julklapp av tomten.

Gammavågor upplever vi när vi får orgasm eller utsätter oss för störtlopp, bungee eller annat som skjuter blodtrycket till skyn. För att komma till detta stadie måste vi våga släppa loss. Ha tillit. Sluta tänka.





Körsbärsträdens magi ihopkopplad med bergens styrka och familjens samvaro har idag gett mig sköna gammavågor. Vågorna har gett mig lyckotårar. En frihetskänsla. En rensande upplevelse. Min förälskelse till detta land har nu övergått till äkta kärlek.

Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future - JFK.

4 kommentarer:

  1. Grym stämning i dina ord idag!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Helt otroligt....Ibland sku det vara roligt att vara en fluga i taket hos er just nu! =) Kram!

    SvaraRadera
  3. Flugor har vi sett hela ett stycke under 9 månader i miljonstaden, kanske det var du som följa med oss live?!

    SvaraRadera