tisdag 11 maj 2010

Yogaglasögon

Tadasana tisdag.

Nuförtiden har jag några glasögon att välja mellan. Olikfärgade och -formade. Ingen favorit, alla är unika på sitt sätt. Från det att ögonskorven blir bortmasserad med sesamolja om mornarna placeras brillorna bekvämt på näsbenet. Jag ser bra genom dem. Det som jag ser allra bäst är YOGA. Mitt liv är inte endast yoga på mattan. Det är lika mycket yoga utanför mattan.

Varför inte inleda morgonbestyren med att spela golf? Trippla upp effektiviteten. Kombinera koncentrationen med golfklubban i hand och utför Utkatasana. Arbeta upp lårstyrkan och en fin rygghållning för golfsvingen.





Fisken skulle inte leva länge utan varken uppblåsta lungor eller mat. Ta dig tid och titta på när fisken stillsamt tuggar i sig sitt morgonmål och låt dess avslappnade rörelser bli en del av en meditativ stund.

Sedan passar det bra att utföra Matsyasana, fisken, för att få en skön sträckning på ryggraden och vidga ut bröstkorgen. Sköldkörtlen tackar för att komma i balans och du behöver inte gå omkring med kalla fötter eller fingrar under resten av dagen.


Med utvidgad bröstkorg har lungorna gott om utrymme att ventilera. Ta en träff i parken med dina kompanjoner. Öva olika andningstekniker och morgontröttheten är ett minne blott. Med fullständig användning av lungorna klingar tonerna från valthornet i kapp med fågelsången.








Hoppa upp på dina skatebräden och låt balanssinnet få sitt morgonpass. Utmaningen kan vara t.ex. att glida fram i Vrksasana.
















Behöver du vila. Ställ dig i Adho Mukha Svanasana, hunden.
Den grundar dig och lugnar ner fritt springande tankar.

















Ställ dig upp i Tadasana och stå lika stabilt som ett berg. Känn efter att du står i din bästa kroppshållning. Stabila fötter, höftbrett, avslappnade axlar, rakryggad med huvudet på skaft.















Sprid ut dina armar och Öppna upp energikanalerna genom att stå som en äkta bågskytt. Samtidigt bygger du upp koncentrationen, mental fokusering och självförtroendet flaggar.















Sitt ner en stund i goda vänners sällskap och chanta loss. Med mantran kan vi åstadkomma den ena vackrare melodin efter den andra samtidigt som vi rensar ut onödigt skräp ochh hårtsittande spänningar.









Avslappning.
En svår nöt att knäcka för många. Vår djupaste sömn laddar kroppen, men att sova för mycket hjälper inte i längden. Lämpliga avkopplingspauser under dagens lopp är ett måste. Alla har vi möjlighet att sätta undan några minuter här som där. Dygnet har trots allt 24 timmar. Investera dem väl.













I bilens framruta kan du göra reklam för andra och hoppas att de följer ditt exempel.













Vi har alla möjligheter att välja vilket ansiktsuttryck vi vandrar omkring med. Med ett positivt tankesätt kommer vi långt, genom krångliga möten och trånga oventligerade utrymmen.

Du vet aldrig när någon dyker upp och säger:
Smile you´re on Candid camera!












Genom att vi älskar oss själva minskar vi på kroppens blockeringar. Vi behöver inte gå omkring med dålig självkänsla, nervositet och rastlöshet.

När du älskar dig själv kan du älska alla runt omkring dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar