måndag 17 maj 2010

På fyra hjul

Motorburna måndag.

Vi som bor i vischan av Osaka använder buss, tåg och taxi så ofta det går när promenadavstånden blir för långa för trötta barnafötter. Taxibilar kör dygnet runt förbi huset. Bussen utanför går med 20 minuters mellanrum. Tåg och monorail finns på 15-20 minuters avstånd.

Dessa är tecken på att vi bor på landet (sett ur ett miljonstadsperspektiv). Det finns inte kor ute på grönbete eller stora hektarområden för risodlingar. Traktorerna är lika s-t-o-r-a som gräsklipparen hemma i Finland.


I denna dela av Osaka är vi 130.000 invånare. Alla är tack och lov inte bilburna. För att köpa bil bör man äga en parkeringsplats. Hur parkerar vi våra fordon bland husträngseln?

Ju mindre bil desto lättare att hitta p-plats. Ändå kryllar det inte av tvåhjulsdrivna-Vespa.







Normalt backas bilarna in överallt. Den som sitter bakom ratten och inte behärskar den förmåga får minsann "tvångs"övning eller skönhetsskador på lackeringen.
















Frontparkering skulle skapa kaos förutom denna minibil som inte ryms att parkeras på annat sätt.












Ingenting är omöjligt. Finns det inte markutrymme så får man parkera i våningar.

















Eller krympa huset för att ge utrymme åt bilparkeringen.












Den som inte litar på att en försäkrad låst bil ska få stå orörd kan alltid inverstera med sin tjocka plånbok ett säkerhetsgaller...












eller en modell förmånligare skjutdörrsgaller.














Aldrig vet man om man missar bussen och hittar sin rostiga cykel med punktering...

















eller att bilens hjul har fått nya ägare under natten.












Jag är glad att vi har en hyrbil som underlättar vardagens morgonskjutsar. Det är tillräckligt med timmar som bilhjulen snurrar längs med skolvägarna var dag.

Denna Lamborghini skulle jag gärna ha kört i dag. I stället fick jag och döttrarna unna oss morgonbastu på fyra hjul. Inte illa att komma till skola skinandes ren. Ha en pyjamasklädd rektor som öppnar bildörren och önskar, den silkesgröna- pyjamasklädda-morgontoss-utstyrslade Äldstingen, God natt!?!.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar