tisdag 18 maj 2010

Still g(r)o(w)ing strong

Tidslösa tisdag.

Yogan har funnit i tusentals år och hållits vid liv oberoende av vilka modeflugor som drar in i gymmen. Till en början skapad för manliga yoginis. Positioner med inspiration från livet i naturen såsom trädet, båten, gräshoppan, fjärilen, kobran... Övningar gjorda för att stärka människan fysiskt som psykiskt.

Inga avancerade tyngdlyftningsmaskiner, trendiga outfits eller hightech skor behövs i yogan. Kroppens vikt fungerar vare sig man balanserar på armarna, rumpan, ett ben eller axlarna. Rena fötter och sköna kläder är alla utrustade med. Inget invecklat, precis som för årtusenden tillbakas.

Idag undervisade jag en Iyengar yogaklass. Allt för att göra yogan bekväm oberoende av höftstyvhet, korsryggsproblem eller myggbett i skallen. Yoginisarna har använt sig av stolar, block, bolster och filtar för att uppnå maximal nytta. Att tona ner tempot kan många gånger uppfattas som mera avancerat än att skruva upp farten.

Alla besitter förmågan att blomstra precis med den äkta unikheten, inte som grannen bredvid.



Förmiddagens yogapassionen utlöstes till min andra passion, rosor. Den närliggande parken välkomnade alla med sin färggloria av de pampiga rosenbuskarna och rosenarom. Heavenly!

Där bredde rosorna ut sig. Alla vackert unika på sitt sätt.

Fridfulla vita rosor.





Harmoniska violetta

















Självsäkra röda













Energiska gula


















Romantiska rosa
















Emotional balance maintained in all activities is the true sign of progress
.
-Swami Sivananda

3 kommentarer:

  1. Två härliga ting på en och samma dag!
    SolhälsningsNina

    SvaraRadera
  2. Oj, oj, oj! Vilken lycka att kunna njuta av rosor på våren! Här har första tulpanerna nyss börjat blomma... :)

    Barnen ser så fram emot kvällen, jag med för den delen. Dottern har en önskan att klassen ska sjunga "ja må hon leva" på japanska när hon fyller år... Födelsedagsbarnet får själv välja på vilket språk den ska sjungas... Tyvärr tror jag inte att nån kan det språket. ;)

    Ha det bra!

    *KRAM* Lena

    SvaraRadera
  3. Lena: Kopiera följande Ha den äran-länk med "våra" bokstäver till fadderbarnets lärare. Melodin torde samtliga klasskamrater behärska, liksom innantill läsning:

    http://wiki.answers.com/Q/How_is_the_%27Happy_Birthday_Song%27_written_in_Japanese

    SvaraRadera