tisdag 4 maj 2010

Fem grundelement

Tropiska tisdag.

För två kvällar sedan hördes de första skönsjungade cikadorna. Igår kväll syntes de första fladdermössen på sin kvällsrunda kring trädkronorna. När dessa två filurer kryddar naturen så betyder det att startskottet för sommaren har gått.

Enligt den traditionella japanska kalendern börjar sommaren (eller sommarsången), Rikka, den 5 maj. För döttrarna började sommaren i samband med deras första dopp under söndagens barbequefest.

I morse fick vi kliva ut på terassen och äta brunch i äkta sommarvärme, 26 grader.

Döttrarna har roat sig med att bygga med stora legon. Äldstingens faddrar har i dagarna påbörjat ett mäkta stort projekt. Deras megastora ladugård kommer så småningom att klonas. Kanske denna arkitektur är något för framtidens mjölkbönder?!











Vår innergård är liten, men naggandes god. Ett alternativ till att vara utomhus på hemmaplan istället för de närliggande grönområden.

På några kvadratmeter ryms i varje fall ett antal jordfyllda krukor med välväxande blommor.








Döttrarnas rottingstolar och vår bänk bildar ett träelement i vårt näste.












Trä föder eld. Med eldigt varma kroppar får vi svalka oss i kvällsmörkret. Stearinljusen sprider ett vackert sken från metall-lyktorna.










Ingen fiskdamm har vi utrymme för på vår täppa, men döttrarnas FEM fiskar plaskar glatt omkring i sitt vattenbad.

3 kommentarer:

  1. hej sue!
    hoppas att allt är bra med dig :) hur är tidsskillnaden mellan finland och japan? jag vet att det skiljer en timme mellan sverige och finland så det är väl en del mellan finland och japan :s

    vad bra att sötpotatis är billigt i japan, det är ju gott också. har du testat att baka det som en bakpotatis? jag funderar på att testa det med honung och fetaost, borde bli gott.

    går det bra med yogan och så?

    oj, många frågor. ursäkta. du får ha en fortsatt bra vecka! kram

    SvaraRadera
  2. Oj vilka härliga bilder! Och vilket väder! Här var det -6 i morse, men +2 när barnen for till skolan. Soligt och vackert men isande kalla vindar...

    Gillar döttrarnas arkitektur! Nåt att satsa på till nästa projekt. ;) Hoppas att deras kor förstår att uppskatta den fina utsikten!

    Ha det bra och NJUUUUT av värmen!

    *KRAM* Lena

    SvaraRadera
  3. åååh på den solstolen vill jag mysa å fnittra i solen!

    SvaraRadera