onsdag 30 juni 2010

Balanserade sommarlovsdagar

On/off onsdag

Sommarlovet firar döttrarna på bästa tänkbara sätt. Barfota, krokodilfläta och svettdroppande ögonbryn. 12 timmar ON och 12 timmar OFF. Total balans. Fullfräs eller djup sömn. Kiknande skratt eller trötthetens gråtskov.

Ute temperaturen är 34 grader och inomhus två grader svalare. Döttrarna förstår att svalka sig i vår enorma bassäng...150 cm x 200 cm. I morgon blir det ändring. Då öppnas alla tänkbara utepooler i Osaka. Två månader av plaskande med mera svängrum och djupdykningar.

I affärerna har nu persikorna invaderat frukthyllorna. Dessa läskande vitaminklot skyddar odlaren genom att täcka in dem med papperspåsar medan de mognar på sin trädgren. Ju ljusare nyans desto högre pris får odlaren för sin skörd.

Frukter inhandlas styckevis härborta. Inte i kilosaskar eller påsar. En kiwi inhandlas förmånligast för 50 cent, ett äpple 60 cent, en grape 70 cent, 4 bananer 1 euro, en honungsmelon 5 euro... Däremot säljs körsbär och vindruvor i 300 grams förpackningar (4 respektive 3 euro). Dagens persikor var förmånliga, 1 euro stycke. Frukterna har en hög kvalité, något som vi blivit bortskämda med på denna sida av jordklotet.

4 kommentarer:

  1. Persikan ser så god ut! Härligt med lov!

    SvaraRadera
  2. Mitt sommarlov, vad jätteskönt mitt sommarlov skall bli! Härliga bilder =D
    Här har vi svårt att komma upp i ens 10 h nattsömn. Börjar så smått längta efter de mörknande sommarnätterna för det är såå svårt att komma till ro på kvällen. Men i övrigt så njuter vi till max av den härliga sommaren! Vi har äntligen fått en ordentlig hellejakso igen, jiihaa =D

    SvaraRadera
  3. Oj så varmt, vi ska få över 30 grader i helgen säger metrologerna...kanske som er! Persikor, jag älskar dem, har börjat köpa ekologiska och de smakar så mycket mer. Även om de är dyrare är det verkligen värt det. Har ni mycket ekologiska varor i Osaka?

    SvaraRadera
  4. Persikorna är gudomligt goda och saftiga.

    Ekologiskt finns. Vi har en ekoaffär 200 meter till höger om huset och 100 meter till vänster. (En liter rismjölk inhandlas för 4 euro mer än i Finland. Det går inte att missta att vi bor i världens nästdyraste stad).

    Jannica: Nu ska ni njuta av sommarhettan, i vinter hinner ni sova björnsömn.

    SvaraRadera