torsdag 1 juli 2010

Atsui

Tropiska torsdag.

37 grader. Perfekt tidpunkt för öppning av simparadisen. En 10 minuters promenadväg till vår närmsta pool och svetten forsar från hårfästet och öronen ner i naveln och vidare ner mellan tårna.

I ayurvedan är sommaren pittasäsong (eld+vatten). Toxinerna avlägsnar kroppen i rekordfart. Ju mer svett desto effektivare, in- som utvärtes. Jag älskar denna varma årstid. Att få klä sig tunt utan att behöva frysa. Nästan enbart leva på luft och solens energi.

Jag önskar att de japanska skolbarnen skulle få plaska i svalkande vatten i stället för att sitta och svettas i sin skolbänk. Om 18 dagar kommer alla simställen att vara överbemannade med skolbarn. Då rockas det sommarlov över hela nationen Japan.

Döttrarna är naturligtvis nöjda att inte behöva trängas i bassängerna eller köa vid vattenrutschbanan. Simma i timmar utan att darra som asplöv eller ha strokeblåa läppar. Atsui (hett) är det enda som hörs innan de dyker vidare.

3 kommentarer:

  1. Åh, det låter underbart och ser fint ut! Men 37 grader är ordentligt varmt! ;) Inte behöver ni frysa! Konstigt att de öppnar badparkerna först nu. Om de få offentliga utomhusbassänger som finns i Finland skulle utgå från att öppna när det är lika varmt här så skulle de aldrig öppna!... Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Välkommen till Osaka, Daniel! Du får sova i en av döttrarnas prins(ess) sängar.

    Mig veteligen öppnar inte de finländska badparadisen portarna förrän skolbarnen får sommarlov och vädret är mera "behagligt". Samma visa följer japanerna.

    En finländsk värmebölja upplevs för kylig för japanerna att gå omkring i simkläder. Luftfuktigheten och temperaturen ska vara hög för att klä sig för poolen.

    SvaraRadera