torsdag 17 juni 2010

Maximera mera

Tvåhjulings torsdag.

I dag skulle jag gärna ha fört/hämtat döttrarna till/från skolan med denna tvåhjuling. Vi skulle få sjunga Fångad av en stormvind medan våra hårstrån skulle fladdra skönt av den svalkande vinden.

När morgontemperaturen visar över 30 grader är det mindre behagligt att kliva i en färdig uppvärmd bastubil. Innan AC kommit igång har morgonduschens fräschhet har kroppen balsamerats i svett.



Kanske vi borde plantera en klätterväxt intill bilplatsen för att lösa den ofrivilliga bastubadningen i fyrhjulingen?











Ett grönt tak av murgröna skulle bli tätt och svalka bra.













Eller bygga ett garage på den redan trånga p-platsen? Då skulle jag ha möjlighet att utnyttja garagetaket och bedriva växthusodling.
















I brist på växthus, varför inte slå två flugor i en smäll? Låta de välvuxna squashplantorna klättra längs med en pergola. En skön stunds svalkande siesta i sommarhettan.











Eller kanske plantera andra vitaminbomer som kräver skugga medan zucciniplantorna får breda ut sig och skapa ett täckande tak.











En vinranka skulle göra susen. Hoppa upp på cykeln och dra ner en klase dagsfärska vindruvor för att hålla blodsockret i balans.

2 kommentarer:

  1. Oj va varmt ni har det! Skuggan är underbar när det är för hett. Kanske kan ni hitta någon snabbväxande växt?

    SvaraRadera
  2. hej sue!
    den är god :) du kan ta någon annan torkad frukt istället för dadlar (t.ex aprikoser), men blötlägg de en stund så att de blir mjuka :)

    vill du har fler "råa" recept kan du kolla in min andra blogg www.apieceofraw.blogspot.com

    du får ha en fortsatt bra dag. kram

    SvaraRadera