måndag 14 juni 2010

Sommarlovets framtoning

Mogna måndag.

Nedräkningen till sommarlovet har börjat. Två hela skolveckor kvar. Sen är det sovmorgon och latmansdagar som står på schemat för döttrarna. I två hela månader får skolväskorna stå och samla damm.

Det senaste året har varit ett stort steg att ta för korta barnaben. Varje steg har inbjudit till nya äventyr och utmaningar. Vackert har de klivit fram dag efter dag. Framåt. Utan morr eller ängslan. Döttrarna sprudlar av energi. Trivs som fiskarna i vattnet. Lever varje dag till fullo. Skrattar, gråter och kompromissar, precis som det ska vara.


Nu blir det småningom dags att varva ner. Sikta framåt i lugnare tempo och skruva ner stimulansflödet.

Utanför skolväggarna kommer dagarna att fyllas med viktig
utveckling, men enligt egen inspirationstakt.

Den engelska läs- och skrivfärdigheten mår bra att få pausa för att ge utrymme åt det svenska modersmålet.











Det japanska språket får ett naturligt avbrott med vår Finlandsemester. Jag behöver inte höra Äldsstingen säga: mamma du kan inte. (Kanske jag får inspiration och hinner kliva upp till Äldstingens japanska nivå).










Yngstingen får pussla med annat än a pink and purple panda. Ta ett avbrott från itching I-words, digging D-words, munching M-words...




Snart får vi stora som små stå barfota i gröngräset och växa.

5 kommentarer:

  1. Hej på er!
    Jag har flera gånger funderat hur det går för barnen att bo där? Har de anpassat sig bra eller har de hemlängtan?

    SvaraRadera
  2. Barfota i gröngräset - det som grundar oss och tar oss genom vintern & mörkret sen! Njut av slutspurten och sug på karamellen :) Kram!

    SvaraRadera
  3. Här räknar barnen dagarna tills ni kommer hit :-)

    SvaraRadera
  4. Sommarlov... Vilka ljuva minnen det ger upphov till: kjol och knästrumpor, blommande ängar, smultron, varma lata dagar, ett dopp i det blå, myggor, Kitty- och MaryLou böcker! Skall blir så roligt att snart snart få träffa er alla igen!

    SvaraRadera
  5. Nu bor vi i Japan och trivs här liksom att vi trivs i Finland när vi är där. Inte illa att ha två totalt olika, men kära hem.

    SvaraRadera