tisdag 15 juni 2010

Hortensiaregn

Tsuyu tisdag.

Idag har regnperioden, tsuyu, dragit i gång med buller och brak. I och med detta kommer det redan varma vädret att få tillökning med hög luftfuktigt. Vädergudarna har sett till att den som glömde duscha i morse har fått göra det utomhus med kläderna på. För våra duschentusiastiska döttrar är detta toppen (dessutom sparar vi lite på vattenräkningen).

Döttrarna har varit ensamma ute på gatan och duschat. De återstående grannskapsbarnen har hållit sig torrskodda inomhus. Tittat storögda på de finländska systrarna regnlekar. Vatten, vatten bara vanligt vatten inbjuder till oändligt många lekar. Det har varit lek med paraply, utan paraply, med regnrock och stövlar, barfota och lättklädda.




Äldstingen har passat på att försöka krossa sin svanskota. Regnmassorna fick henne att göra en ofrivilligt, men vacker, vattenplaning med crocksen. Urhäftigt, men olidligt svidande följder. Även Yngstingen lyckades med akrobatik genom att komma med huvudet före från sista trappsteget. Att vatten är halt har de förmodligen lärt sig av dagens mångfalldiga uppmaningar: spring inte!

Byggarbetarna tvärs över gatan har däremot fått ta siesta. Omöjligt att åstadkomma precision i lervälling.

Risodlarna har de senaste veckorna varit fullt sysselsatta. Nu är det regnets tur att bringa en god skörd.











Hortensian är symbolen för regnperioden, något som uppenbarligen syns än vart man går. Mäktiga blomster i alla tänkbara valörer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar