söndag 20 juni 2010

Kulturella

Stångdansande söndag.

Vi har firat en helg i kulturens tecken. I går somnade döttrarna före kl 20 och vi lyckades få njuta av det svenska kronprinsessbröllopet, i tystnad. Att få följa med ett kungligt bröllop är alltid intressant. Desto värdefullare blir det att här från andra sidan jordklotet få l-i-v-e följa med den sagolikt vackra kärleksdagen.

Idag har det varit en mycket annorlunda dag. Farsdag i juni är en ny upplevelse för oss nordbor. Pappa har vi vanan inne att fira när höstmörkret drar ner sitt draperi och stormarna viner utanför fönstret.




Idag blev det inte BARA farsdagsfirande. Vi har även firat midsommar. Något som vi inte trodde få uppleva härborta. Ännu mindre en vecka i förskott.

Vid Banpaku-kinen koen (250 ha stora parken)
har vi fått lyssna till fantastiskt vacker vals, shottis och polka. Rena rama lyxpickniken att få sitta intill den megastora lavendelbacken och njuta med alla sinnen...





liksom uppe i skogsbrynet...













nere vid ängen få lyssna på Göran Månssons flöjttalanger...


















Karolina Kantelinens karelska joikkar var förtrollande saligt att få uppleva omringad av japaner.


















Dagen avslutades med långdans runt midsommarstången. Döttrarna spexade, vi spexade och de annars "pryda" japanerna svängde ordentligt loss.

3 kommentarer:

  1. Oj det ser nästan nordiskt ut i naturen. Och bröllopet, helt underbart, jag tittade tillsammans med en av döttrarna i 12 timmar!! Helt obegripligt egentligen men det var för att det kändes så äkta, att kärleken riktigt lyste om dem.

    SvaraRadera
  2. Kronprinsessbröllopet fick fjärilarna att flyga i min mage. Äkta kärlek som bäst.

    Parkens skogsområde har alla världens träd samlade. Det var mäktigt att sitta bland granarna och känna sig "hemma".

    SvaraRadera