söndag 6 juni 2010

Askungens glassko

Sko söndag.

Skor är inget man ska slarva med. Det är alltid en bra investering att se till att fötterna hålls i skick. När fötterna mår bra mår även vår hållning bra. Knäna, höften, ryggraden, axlarna och huvudet. Om någon kroppsdel är i obalans lider hela vår hållning.

Idag följde döttrarna med när min Älskling skulle inhandla nya skor till sig. Med två prinsessor i släptåg kom även de hem med nya skor. I denna fart kommer deras skosamling att bli lik Carrie Bradshaws. Vem skulle inte vilja kliva i nya skor dagligen?


Yngstingens traditionella japanska kimonoskor har den stora fördelen att ingen drabbas av hallux valgus. Utrymme för samtliga tår att sprida ut sig och ventileras i sommarvärmen.










Liksom majoriteten av japanskorna ville Yngstingen ha klackskor. För 3-åringar finns denna 5 cm klackmodel till salu. Mycket vackra, man inget för unga akillessenor.










Denna skomodell med 2 cm klack passar som handen i handsken. Om Yngstingen skulle ha en lugnare framfart, men numera tar hon sig helst fram hoppandes på ett ben eller springandes.

När vi säger att hon inte får springa på gatan lyder svaret: Jag springer inte, jag går.
Tid för oss föräldrar att förklara oss mera begripligt.





Hem från skoaffären kom Yngstingen med nya "hallux valgus"-sandaler. Äldstingen däremot fick festliga klackskor. Endast för kalaserande, inte maratonlöpning eller hopprepsakrobatik.










Japanskorna tassar hemma omkring i dessa sandaler för att forma de vackraste benen. De måste likna Askungens styvsystrar när de försöker klämma glasskon på foten.
Istället för detta skodon kunde japanskorna utföra garudasana i toakön på jobbet och hemma medan tv-såporna invaderar alla tv-kanaler. Denna yogaposition är himmelriket för vadmusklerna.





Till mina yoginibloggare och andra yogaintresserade:
Välkomna att ta del av min systerblogg: Om Sue

1 kommentar:

  1. Intressant, Halux valgus...är ett otyg. Började få antydan till det förra sommaren och jag har aldrig gått i trånga skor. Jag tror det är genetiskt först och främst. Hur som helst mitt eviga tå spret på mattan har gjort att det avstannade så nu gör det knappt ont längre. Har skickat över alla tå övningar till mamma o mina systrar också. Tack för fint inlägg, som alltid!

    SvaraRadera