onsdag 16 juni 2010

Exotisk ikebana

O-muchi onsdag.

Yngstingens klass har idag varit på exkursion till en fruktfarm. Lyckligtvis hade nattens störtregn (100 ml) avstannat. De tappra 3-åringarna fick således vandra torrskodda genom fruktodlingarna. 12 jordgubbar slank ner i Yngstingens mage efter att de inmundigat lunchen i det gröna.

Vi har fått unna oss färska jordgubbar sedan december. Nu börjar säsongen vara förbi, men vi får senare i sommar fortsätta mumsa i vårt eget jordgubbsland hemma i Finland.

I köpcentret sålde de idag "exotiska" kvistar bland snittblommorna. Röda vinbär är en mycket sällsynta härborta och vackert tillskott för japanerna som har blomsterarrangemang, ikebana, som hobby.


Äldstingen sprang tillsammans med sin klasskamrat och jagade kräftor i dammen intill köpcentret. Vem som jagade vad fick jag fundera på en stund: Denna japanska sötnos eller krabban i hans hand?















Kvicka var de alla krabater hur som haver med en gemensam nämnare: öppna klor.













Under kvällskvisten anlände min Älskade hem från södra Japan. Taxiresan från flyget skedde med en vilsen taxichaufför. Som ursäkt fick han med sig en låda full med smaskiga, o-muchi, risdelikatesser fyllda med söta rödbönor.

1 kommentar:

  1. Åh du har gjort om din layout, va fint! Sötsakerna såg inte så goda ut men är säkert det :)

    SvaraRadera