onsdag 17 mars 2010

Yoginis goes Osaka

Olikamönstrade onsdag.

Kappsäckarna rullar in och ut i vårt hem. Ett rytmiskt flöde. Medan en gäst återvänder hem anländer följande. Istället för ett femstjärnigt hotell erbjuder vi fyra varma hjärtan.

I början av veckan anlände min Älskade hem från USA i sällskap med en ung vacker kvinna. Min finländska yogavän. Hon valde att mellanlanda hos oss efter en retrit uppe i Kyotos berg.

Tack vare min yogamentor hade vår gäst med sig senste numret av YOGA. Tack!

Plommon- och aprikosblomningen är inne på sista versen. Sången förtsätter som bäst med Magnoliablomningen. Nästa vecka inväntas körsbärsträden förgylla grenarna med sina mäktigt rosa blommor.









Osaka Castle sticker ut med sin stiliga arkitektur mitt bland skyskraporna.













Naturen har ännu inte fullständigt färglagts i grönt. Slottets parkområden fungerar ändå som stadens gröna lunga. Ett fridfullt ställe omringat av den hektiskt pulserande trafiken.











Vad vore livet utan en blåhårig Buddha för saliga yoginis?












Frid i kubik.
The church of light.

Designgurun till yogavän introducerade mig till sin favoritarkitekt Tadao Andos verk.














Kyrkan har omkring 100 personer som deltar i söndagsgudstjänsten. Medlemsantalet är på stigande tack vare arkitektens popularitet. Kanske något för den finländska kyrkan att tänka på som botemedel mot utskrivningarna.














När en kvinna fyller 20 år är det tillåtet att bära en kimono. Yogavännen har grönt ljus på den fronten. Ett intressant pusslande att hitta rätt bland de olikamönstrade dräktdelarna. Klurigheten resulterade i den mest exklusiva japanska folkdräkten. Beautiful!

3 kommentarer:

  1. Magnolia och blåhårig buddha! Så mycket jag längtar efter det :)

    SvaraRadera
  2. Oj vad vackra bilder du har lagt in på din blogg... Tänk att få ligga under ett Magnoliaträd nu istället för i snödrivan! Mera snö är på kommande imorgon =/

    SvaraRadera
  3. Jag älskar våren.
    Varje dag är som julafton när jag kliver ut i naturen. Alltid nya växter som slagit ut i blom. Snart är det japanernas juvel-körsbärsträden- som förgyller min och andras vardag.

    SvaraRadera