fredag 12 mars 2010

Svettigt värre

Fysiska fredag.

Gymnastik har under evinnerlig tid varit många skolbarns favoritämne. Så ser det ut att även bli för vår Äldsting. Hon beundrar skolans australiensiska gymnastiklärare. En motionsbiten energiprick som får den minst sportintresserade att vakna upp från vinterdvalan. Hon ger elevern läxor även under loven utan att bli utbuad.

Idag har eleverna klättrat. Äldstingen har bestigit Mt Fuji, Mt Kilimanjaro och landade slutligen på Mt. McKinley. Aconcagua och Mt Evererst får bestigas en annan gång. Naturligtvis är inte gymnastiksalen utrustad med 6194 meters rep hängandes i taket, men med fantasin är allting möjligt.

Häromveckan hade de hula-hula mästerskap och nyligen sprang hela skolan till Disneyland. Ja, 522 km. Inte längs med motorvägen utan på skolans gräsplan. Äldstingen bidrog med en sträcka på 3010 m. Alla ville vara med och vinna en biljett till Disneyland. En bra morot för att få eleverna i rörelse. Ingen individuell tävling, istället en gemensam skoltävling.

Nästa månad kommer skolan att ordna egen olympiad. Eleverna kommer dessutom att undervisas av ett golfproffs samt prova på kendo och aikido. Inte konstigt att gymnastik är ett hett ämne.

Till pappa hälsar vi att Yngstingen har tatuerat sina knän och pannan med många vackra aktivitets märken. Kanske hennes rygg ser ut som på bilden när ni träffas igen?!
















Äldstingen har varit tuff brud idag. I tre timmar var vi ute och utövat gymnastikläxan. Hemma fortsatte hon att leka ute med gatans barn. Pojkarna fick upprepade gånger möta en bestämd handflata och höra STOP. Hon är en "Pippi" som kan ta hand om sig och lillsyrran...och mig.

Vi saknar dig och längtar innerligt att få hem vår hjälte.

2 kommentarer:

  1. Mera sådant även till de finska gymnastiklektionerna! De vet hur de ska väcka intresset för gymnastik i Japan, eller rättare sagt hålla intresset vid liv.
    Fina tatueringar så länge det inte är de egna barnen som är tatuerade. ;-)

    SvaraRadera
  2. I Japan är det endast maffian som tatuerar sig...kanske de borde ha fortsatt sportandet efter skolan!?!

    SvaraRadera