lördag 27 mars 2010

Apkullerbytta

Leende lördag.

När jag gick i lågstadiet hade vi regelbundet klassfester. En populär lek var: Älskling, älskling älskar du mig så le lite grann. Denna fras har vi inte behövt upprepa idag. Samtliga i sällskapet har vi gått med ett leende på läpparna dagen igenom varvat med gapskratt.

Dagens skrattsalva kom när min Ekovän plockar fram 2000 yen. Vi har bott 9 månader i Japan och inte kommit över denna ovanliga sedel. Gissa vår förvåning att se sedeln för första gången i en finländares hand.

Våra finländska gäster har fått ett varmt bemötande av naturen. Landets nationalträd, sakura, har nu börjat blomma. Körsbärsblommorna kikar fram och önskar alla ett varmt vårvälkomnade.

Ett japanskt par valde minsann rätt dag att gifta sig. Vilken lycka att kunna posera under ett fullt blommande körsbärsträd.

I japansk estetik får blomman en att observera omgivningen, men den väcker en även till att tänka på själva livets väsen, dvs. de olika skedena i blomningen påminner människan om livets förgänglighet.
Även munken valde rätt plats att stå och önska frid.


















Jag är lycklig lottad över att ha en kunnig vän. Tack vare hennes kunskap i latin är det hon, som gäst, som har guidat oss bland den japanska växtligheten. Oh my god, vilken biologilektion.










Nu är det inte bara Mamma Mu som går på styltor. Vi har idag fått se en apa göra avancerade trick, bl.a med styltor.











En parkbesökare hade med sin undulat på promenad. Den fick sitta på barnens huvud eller äta sin lunch ur min älskades hand.











En japansk konstnär hade sin atelje mitt i parken till vår förtjusning.

Inom loppet av 5 minuter hade han gjort ett färggrannt självporträtt av våra flickor för en struntsumma (500 yen).










Äldstingen och hennes själsvän stod som fastklistrade och beundrade pojkarna. De hade ett annorlunda sätt att cykla.











Tsuruhashi (koreatown) blev vår kvällsunderhållning. Där fick igen vår vän berika oss med vilka delar av kon som vi tuggade i oss.
Får återigen konstatera att vi har fått en bra biologilärare på besök.









Grillade grisfötter blev denna gång bara ögonmat.

5 kommentarer:

  1. Vad härligt med besök! Som du skrev tidigare hinner ni knappt skicka iväg ett gäng kappsäckar förrän nästa kommer :) Måste vara skönt att umgås med nära&kära, få njuta på eget modersmål och vara sig själv alltigenom. Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Känner ett styng av avundsjuka. Har bott i Italien i sjutton år och kan räkna mina besök på två händer...och det går år emellan...
    Njut av dina besökare!

    SvaraRadera
  3. Härligt med så långväga besök! Grillade grisfötter...har även varit en delikatess i Sverige tidigare, främst på julbordet! Inget jag sakner :)
    Vacker första-blombild, är det sakura?

    SvaraRadera
  4. Lagom tills körsbärsblommorna, sakura, slog ut anlände våra långväga gäster. Perfect timing!

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder! Jag gillar den med körsbärsblommningen! Njut av ert besök och Glad Påsk! Heléne

    SvaraRadera