onsdag 24 februari 2010

Ninjan med spindelbarnen

Osaka onsdag.

Olidligt utdragna blev de sista nedräknade minuterna. Likt en pingismatch stod jag med Yngstingen och följde med de bägge skjutdörrarna vid Arrivals. Att höra finländska medresenärer samspråka, bjöd på ljuv musik i öronen.

Hur härligt sången klingar
på älskat modersmål!

Först såg vi skymten av den kortaste musketören, tätt följt av mellanmusketören och hack i häl kom den längsta musketören. Där stod vi öga mot öga. Live, utan skypeförmedling.

Det kramgoste kalaset fick magens fjärilar att lugna sig. Japanerna varken kramas eller skakar hand. De bugar och ler. Vi bröt trenden, även om man ska följa landets seder.


Plakatet ovanför hissdörren visste ordagrannt hur vår dag skulle bli.

Musketörerna behövde bara visa sig och japanerna bjöd på leende läppar. Vi hann inte till tåget förrän de yngsta hade fått tuggummi av en beundrande yngling.









I expresståget, bort från det flytande flygfältet Kansai, kom första överraskningen. Att Japan är rent var ingen nyhet, men vikten av hygienen är överlägsen. En handtvätt utan kontakt med traditionsenlig vattenkran.

Placera smutsiga händerna under tvålikonen.
Gnugga.
Flytta på handflatorna till vattenikonen.
Skölj.
Slutgiltiga finishen sker under handfönen.
=renaste rent och torraste torrt.


Tågresan bjöd på den ena fenomenala repliken efter den andra.

Katso siellä kasvaa palmuja!
Meillä ei ole näin paljon taloja!
Tuolla on korkea talo, siellä on iso maailmanpyörä.
Tuolla menee juna.
Ollaanko perillä jo...






Japan landet utan hög kriminalitet eller vandalism. Säkrast är det att veta numret till Koban, polisen, om något suspekt skulle synas.












Våra finländska godingar fick ett varmt bemötande. Idag har vi fått körsjunga med Östen med resten Hon kommer med solsken till mig. En 44 gradig temperaturskillnad. -24 grader i Finland ersattes med +20 i Osaka.

Lekparken fylldes med lättklädda föräldrar och barn.

Huset i bakgrunden är, suprise, suprise, Sweden House.





Japanskorna satsar på sitt utseende och utstyrsel. Denna guldskoklädda mamma drog till sig blickarna när hon slängde sig på mage nerför rutschbanan. Yngstingen stortrivdes av att få klänga efter.










Bröderna Spindel somnade gott efter en låååång dag. Den yngsta lade fast ögonen sittandes på barstolen. Mannagrynsgröten hann inte svalna innan John Blund kom. Äldre spindelmannen slocknade halvvägs i sagan om Snövit.

Min nattuggla till storebror tog rekord. Inte har jag någonsin förut bevittnat honom krypa till sängs före 21.30. Förklaringen är inte svår. Med tre timmars sömn i flyget och 30 timmars vakentid.

5 kommentarer:

  1. Vad roligt det måste vara med bror- och kusinbesök efter att inte träffats på över ett halvt år! :-) Här försöker vi övertyga äldstingen om att man behöver använda "påsahandskar" istället för de populärare fingerhandskarna. Ha det riktigt bra!

    SvaraRadera
  2. Härligt att läsa. Njut av sällskapet nu! Kram heléne

    SvaraRadera
  3. Det har nu gått över åtta månader sedan kusinerna fick leka tillsammans. De fortsatte leken precis där de slutade senaste sommar. Platsen var endast annan.

    SvaraRadera
  4. Ollanko perillä jo? :-D Låter bekant ;-)
    Oj vad jag längtar efter 20 graders värme. :-)

    SvaraRadera
  5. Roligt med sällskap "hemifrån"... :)
    + 20 grader sku int jag tacka nej till....Har sökt febrilt efter "inhoppar" resor nu till sportlovet, men allt är tyvärr slutsålt. Så vi får antagligen snällt vänta till höstlovet. Men kanske vi tar en vända till Stockholm i varje fall, allt för att få koppla av lite på annan ort! :) Ha det bra!

    SvaraRadera