torsdag 26 augusti 2010

Gyllene regeln

Tillfångade torsdag.

Då är vi tillbakas i skolrutinerna.

Döttrarnas väskor är laddade inför morgondagen enligt skolstandarden härborta: lunchbox, teflaska, handduk, hatt och ID. Medan Yngstingen får en mjuk tre timmars skolstart i morgon, blir det andra bullar för Äldstingen. Årskurs 1 klämmer igång med en fullfjädrad skoldag dvs. 8:30-15:30. Det schema kommer hon att följa varje veckodag fram till den 28 juni 2011.

Ett mycket trevligt välkomnade ordnade skolledningen idag för alla nykomlingar. Även om vår familj inte är "ny" för i år är det som att komma hem väl vi kliver in i skolan. Skolpersonalen gör ett gediget jobb med att få alla att trivas. Alla familjer har samma utgångsläge i denna skola. Vi expats är alla utplacerade i Osaka för en kort period för att efter ett antal år ro vidare till en annan hamn.

Ett upphängt plakat på skolväggen fångade min uppmärksamhet i dag: MANNERS MATTER.
Ett plakat som används i praktiken och inte bara tittas på. Redan från 4-års ålder uppfostras dessa skolelever till att artigt använda Please, Thank you o.s.v. Efter ett års badande i denna kultur blir jag fortfarande överraskad av såväl en gröngöling till skolelev eller en stöddig tonårings artiga beteende.

Be the change that you want to see in the world!

Ett slogan som denna generation kommer att bära med sig vart än i världen de söker sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar