torsdag 30 december 2010

Kramfyllt 2011

Festliga fredag.

2010 är ett år fyllt med många vackra minnen från en av världens underbaraste städer, Osaka.

Välkommen att titta på vårt årspotpurri från estetikens Japan!


Januari.

Tigerns år har vi flaggat med hälsan i behåll.
















Februari.

Firade vi setsubun med ett lätt snötäcke och gjorde utfärder till jordbävningsdrabbade Kobe och cerisröda plommonträdsblommande Kyoto med vår finländske Peking/Bangalore-vän. Vid Kidzania fick döttrarna kliva in i arbetslivet för en eftermiddag.










Mars.

Hejade vi på storebror som sprang Tokyo Maraton med bravur. En arkitekturintresserad finländsk yogagäst introducerade oss till den japanske Wabi-Sabi arkitekten Tadao Andos Church of Light. Med Äldstingens själsvän och min Ekovän besökte vi bl.a Nara, Osaka Castle, Hirakata nöjespark och tempelstaden Kyoto när körsbärsblommorna som vackrast bäddade in Japan.





April.

Vårfräscha och sommarvarma Japan bjöd oss på ett färgsprakande blomsterhav. Hanami firade vi uppe vid Mount Myoken.












Maj.

Från World Trade Center vidgades våra vyer om denna underbart ljuvliga miljonstad. Gitarrkunskaperna rockade min Älskling loss på sin nya Les Paul med Eric Johnssons Cliffs of Dover.

Yogakunskaperna vidgade jag genom att stå upp och ner med näsan i studieböckerna. Studietekniken bar en eftertraktad frukt: Registrerad Internationell Yoga Alliance Yogainstruktör .




Juni.

Ingenting är omöjligt när kraft och vilja ligger bakom: Risodlingen är möjlig i ett land där 3/4 delar består av berg. Små ytor bringar även stora skördar. Dans runt midsommarstången fixas galant 8000 km borta från Skandinavien och nästan också midnattssolen.









Juli.

Hem ljuva andra hem -Österbotten.
Döttrarnas 4 respektive 7-årsdag firades med tjocka släkten och bästa kompisarna, vi gottade att få läsa finska- och svenska dagstidningar, filosofera intill fridfulla havet och överösas av energiknippet Salem al Fakirs sångröst.









Augusti.

Återvände vi till den bedårandes sköna japanska sommarhettan, maten och hanabin.














September.

Döttrarna satte sig i skolbänken och jag började undervisa yoga i storstadens yogashalor. Söndagarna fridlystes till natursköna familjeutflykter.











Oktober.

Vi fick besök av Michael mjölkbonden Jackson. De motorsports intresserade kusinerna besökte formulatävlingen i Suzuka och gasade hem med vår nyinköpta Mercedes SL 500.











November.

Storstadens tindrande lampor visade Äldstigen vägen till balett. Lagom tills höstruskan målade naturen gul, orange, grön, och röd fick vi besök av Syster Yster och den Långe Farbrorn. Ytterligare ett finlandssvenskt par som förälskade sig inte bara i varandra utan numera även i landet Japan.







December.

Solflaggans land besitter en stor charm med en 135 miljoners befolkning, skyskrapor, trendkläder och arkitektur. Ett land som fängslat våra hjärtan nu och för alltid.











Ett kramfyllt och energiskt 2011 tillönskar vi alla släktingar, vänner och bloggläsare!

4 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj vad mycket ni hunnit uppleva! Blir alldeles rörd när du beskriver ert år!

    Tack för att du tagit dig tid att hålla oss uppdaterade via dina bloggar!

    En extra stor kram till Er idag på nyårsafton! Vi skålar med Er när klockan slår 12, som så många gånger tidigare. Även om ni inte fysiskt är här i år så finns ni med oss ändå!

    Gott Nytt År!

    * KRAM * Lena & co

    SvaraRadera
  2. Underbar årskrönika, vilket år ni har haft! Önskar er ett Gott Nytt också!

    SvaraRadera
  3. Ett gott och givande år även 2011 önskas från oss!

    SvaraRadera