tisdag 9 november 2010

Hjärtvärmare

Toyiga tisdag.

Senaste vecka restes den första julgranen upp vid köpcentret. Julkommersen härborta bleknar till de västerländska måtten, men speciellt för barnens del ger det en varm och fin hemkänsla. Antalet dagar till julafton är 45 och vid döttrarnas skola är förberedelserna redan igång.

Idag kom de första texterna hem till årets Christmas Concert. Med alla inblandade religioner vid den internationella skolan är ett sångpotpurri den bästa lösningen.

I veckorna två har barnen läst böcker så mycket de hunnit. För varje läst eller lyssnad sida har de blivit sponsrade av oss föräldrar, företag, grannar m.m. Summan av projektet Read-A-thon går till att höja skolstandarden i Cambodia.



Dessutom har målsättningen varit att sända en kappsäck med leksaker till de fattiga barnen i Cambodia. Målet är nått med råga. Runt den blåa kappsäcken finns numera en uppsjö av lådor och kassar fyllda med tingester.









Den fostrande kakan i hela Cambodiaprojektet har varit en effektiv hjärtvärmare för såväl eleverna och föräldrar.

Julkommersen har börjat på bästa tänkbara sätt.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt att läsa om hur barn hjälper barn, det värmer alltid hjärtat! "Over here" har julsakerna varit framplockade i snart en månad redan i butikerna, nu är det bara att invänta julmusiken! Snö skall vi visst få mera av inatt =( Hej tomtegubbar säger då jag...

    SvaraRadera